Carnavalswagens met veel jongeren, harde muziek en héél veel bier... gezellig of niet? - Omroep Brabant

Carnavalswagens met veel jongeren, harde muziek en héél veel bier... gezellig of niet?

26 februari 2017 om 14:20
nl
Vorig jaar werden in Geldrop nog 21 van de 28 wagens uit de carnavalsoptocht gediskwalificeerd. De jongeren op de wagens zorgden met hun harde muziek en gezuip voor te veel overlast. Zaterdag greep de politie in toen drie 'herriewagens' door Aarle-Rixtel trokken. Maar in Gemert willen zo'n 150 jongeren zondag juist laten zien dat zo'n soort wagen ook heel gezellig kan zijn. Wat vind jij?
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

"Het deed gewoon pijn aan je trommelvliezen, zo hard stond de muziek" vertelt wijkagent Gerrit van Zanten uit Aarle-Rixtel aan Omroep Brabant.
LEES OOK: Zuipende jongeren op herriewagens verziekten carnavalsoptocht in Geldrop
Zaterdagmiddag trokken drie wagens door zijn dorp. Ze waren afkomstig van een optocht elders in het land en waren onderweg naar huis. Dat ging gepaard met harde muziek, en de lege bierflesjes vlogen uit het raam, aldus Van Zanten.[tweet:https://twitter.com/brigadierAARLE/status/835503836966096896]Stevig gesprekje"De jeugd in dit soort wagens heeft meestal belachelijk veel drank op, en dan gaat het van holadiee", vertelt hij.
Op zo'n moment is het lastig om te achterhalen wie de muziekinstallatie bediende en wie de bierfles gooide, dus heeft Van Zanten het zaterdag bij een 'stevig gesprekje' gehouden, waarna de wagen weer verder mocht.
Het kan ook andersIn Gemert laten ze zondag zien dat het ook anders kan. Zo'n 150 jongeren rijden mee met de optocht om te laten zien dat jongeren en harde muziek niet altijd gelijk staan aan overlast.[tweet:https://twitter.com/Daisy_schalkens/status/835823510597554176]Ja ze hebben een platte kar, maar wel een mooi versierde. En ja er is harde muziek, maar ook daar is aandacht aan besteed. "We willen van het overlast-imago af. We hebben verschillende dj's van verschillende discotheken gevraagd om bij ons te komen draaien", aldus Ted van den Oever van C.V. The Satisfactory.
Ook op hun wagen wordt bier gedronken. "We hebben wel een bar op de wagen, maar ook een paar 45-plussers om de boel in de gaten te houden."
Wat vind jij? Zijn jongeren op een platte kar onderdeel van het carnaval, of moeten deze 'herriewagens' verboden worden?[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/835828006681706496]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.