'Wonderbelegger' Rob van den B. hoeft niet terug naar cel

28 februari 2017 om 14:17
nl
Belegger Rob van den B. (52) uit Gemert hoeft niet meer de cel in. Hij werd dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan 167 dagen voorwaardelijk, voor het feit dat hij tientallen mensen voor ruim negen miljoen euro dupeerde. Maar omdat Van den B. al maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de gevangenis in.
Geschreven door

Ook kreeg hij 240 uur werkstraf. De rechter veroordeelde hem voor witwassen, valsheid in geschrifte en voor het feit dat hij geen vergunning had om te beleggen. Van den B. werd vrijgesproken van oplichting en verduistering. Volgens de rechter hebben de mensen die hem hun geld toevertrouwden dit namelijk uit eigen beweging gedaan en werden zij niet door hem overgehaald.  
Volgens de rechter heeft de zaak, die speelde van 2009 tot en met 2013, veel te lang geduurd. Dat heeft strafverminderend gewerkt.
Dure auto's en vakantiereisjesVolgens justitie leefde de 52-jarige man in een fantasiewereld, die gestopt moest worden. Geld dat bedoeld was om te beleggen, werd uitgegeven aan dure auto’s en vakantiereisjes, zo werd betoogd.
Tijdens de zitting, medio februari, legde hij een korte verklaring af. “Al sinds mijn jeugd ben ik bezig met beleggen. Na een vervelende periode tussen mijn dertigste en veertigste levensjaar ben ik ongeveer tien jaar geleden opnieuw begonnen. Het is een hobby die volledig uit de hand is gelopen," aldus de inwoner van Gemert.
Doorgegaan na veroordelingDe man kon vanaf juli 2009 ruim vier jaar lang ongestoord te werk zijn gegaan, zelfs nadat hij was aangehouden en vervolgens weer vrijgelaten. De verdachte wordt niet voor niets een 'wonderbelegger' genoemd.
De man is al eens veroordeeld, voor oplichting. Dat was in de periode 1997 tot 2008.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.