Hans en Piet zijn al meer dan veertig jaar vermist, familie stuurt brandbrief aan de politiek

10 maart 2017 om 07:43
nl
Hans Martens en Piet Hölskens uit Asten waren respectievelijk 21 en 22 jaar oud toen zij ruim veertig jaar geleden verdwenen na een avondje stappen in Deurne. Zij zijn nooit gevonden en de familie wil dat de zaak opnieuw opgepakt wordt. Daarom stuurde de familie een brandbrief naar politici in Den Haag.
Geschreven door

De families van de twee mannen hadden de hoop al opgegeven, tot in 2012 een getuige zich meldde bij de politie en vertelde dat Hans en Piet om het leven zijn gebracht. Hij vertelde dat er een ruzie ontstond tussen ‘de moordenaar’ en de twee mannen. Die liep uit de hand.
De families hebben hierdoor veel hoop gekregen en stuurden twee jaar geleden een brief naar TROS Vermist.
Nieuwe brandbrief“We kunnen met geen pen beschrijven hoe machteloos dit voelt. Iemand vermoordt onze broers, laat al hun dierbaren jarenlang in onzekerheid, onze ouders sterven van verdriet, onze levens worden dagelijks beheerst door de zoektocht naar Hans en Piet en intussen leidt de dader in vrijheid een rustig leven. Wie weet wat hij nog meer op zijn kerfstok heeft? Maar dat doet er allemaal niet toe, het is verjaard”, zo staat in een nieuwe brandbrief van de familie, gericht aan leden van de Eerste en Tweede Kamer.
“We schrijven u deze brief in de hoop dat u ons misschien kunt uitleggen hoe het mogelijk is dat een dubbele moord in Nederland ongestraft kan blijven terwijl de dader bekend is. Kunt u ervoor zorgen dat ook oudere moorden niet langer verjaard zijn”, zo staat er ook.
Die bewuste nachtDe 22-jarige stratenmaker Piet Hölskens vertrok om halftien op 16 maart 1974 bij zijn huis in Asten. Hij was samen met zijn 22-jarige vriend Hans Martens uit Asten. Ze reden met dorpsgenoot Wim naar de Zanzibar in Deurne, in een rode Fiat 850 Special.
Na afloop van het avondje stappen hebben ze Wim rond halfvier 's nachts thuis afgezet en zijn Piet en Hans weggereden naar een afspraak. Sindsdien is niets meer van ze vernomen en is ook hun auto spoorloos. De politie is er altijd van uitgegaan uit dat ze slachtoffer zijn geworden van een misdrijf.
Judith Houben is privé-rechercheur en onderzoekt de zaak voor de familie. "Ook al is de zaak inmiddels verjaard, er zijn wel dingen die een cold caseteam van de politie kan doen, zoals de verdachte onder druk zetten zodat hij mogelijk meer informatie geeft over wat er is gebeurd met Piet en Hans."
Houben roept mensen die iets weten zich te melden via de website centaurrecherche.nl. "Ook kan de petitie 'Moord mag niet verjaren' worden getekend. Met voldoende handtekeningen hopen we de verjaring van oude moordzaken af te halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.