Video

Zo'n 1000 brievenbussen verdwijnen in Brabant

14 maart 2017 om 19:16
nl
Misschien heb je het al gemerkt in je wijk. Sinds maandag is PostNL brievenbussen aan het weghalen. Dat doen ze omdat er steeds minder post wordt verstuurd. Sommige brievenbussen worden verplaatst naar plekken waar meer mensen komen, zoals supermarkten, trein- of busstations.
Geschreven door

Hier in Brabant verdwijnen flink wat brievenbussen. We hebben er nu nog 2329. Maar liefst 1111 brievenbussen worden weggehaald. Daar staat tegenover dat er ook weer 166 nieuwe brievenbussen bijkomen. Straks hebben we dus nog 1384 brievenbussen in Brabant staan, zo'n duizend minder dan voorheen.

'Heel vervelend'
Ook in Heimolen bij Bergen op Zoom staat de enige brievenbus op de nominatie om binnenkort te verdwijnen. Tot groot verdriet van de inwoners van het buurtschap. "Dat betekent dat ik straks afhankelijk ben van mensen die brieven voor mij mee willen nemen", zegt de 87-jarige Alice Zijp. "Ik vind dit echt heel vervelend."

'Straks kilometers lopen'
Cor Danen woont al bijna een halve eeuw tegenover de brievenbus. Volgens hem is mevrouw Zijp zeker niet de enige die het verdwijnen van de brievenbus een probleem vindt: "Er wonen hier meerdere oudere mensen. Zij moeten straks drie tot vier kilometer verder reizen om hun brieven te posten. Ik begrijp het standpunt van PostNL, maar het zou toch fijn zijn wanneer ze ook wat meer rekening zouden houden met de mensen hier".

Maar de tekst op de brievenbus in Heimolen blijft onverbiddelijk. 'Binnenkort vervalt deze brievenbus', staat erop te lezen. In Heimolen betekent dat de bus nog voor de zomer tot het verleden behoort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.