Hoogwerker van brandweer Den Bosch wegbezuinigd: 'Veiligheid in gedrang'

17 maart 2017 om 13:04
nl
Door bezuinigingen moet de veiligheidsregio Brabant-Noord het sinds deze maand zonder hoogwerker stellen. De politiek reageert verbijsterd: "Het kan niet zo zijn dat de veiligheid in gevaar komt".
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Donderdag werd duidelijk dat de hoogwerker, die gestationeerd stond in Den Bosch, door bezuinigingen is verdwenen. "Het is nog niet onveilig, maar de veiligheid komt in het gedrang", aldus Rico van Dinther, bevelvoerder van de brandweer in Den Bosch tegen het Brabants Dagblad.

Oss
De brandweer heeft nog wel een ladderwagen tot haar beschikking. Deze wordt vooral bij brand in grote steden ingezet, de hoogwerker komt goed van pas in de buurgemeenten.

In Oss heeft de brandweer nog wel een hoogwerker staan, maar die moet dan wel eerst richting Den Bosch komen. En dat terwijl de Bossche hoogwerker regelmatig zijn dienst bewezen heeft.

CDA: 'Onacceptabel'
Ben Wagemakers van het CDA 's-Hertogenbosch vindt de situatie onacceptabel. "Het kan niet zo zijn dat de veiligheid van onze burgers, maar zeker ook van het brandweerpersoneel vanwege bezuinigingen in gevaar komt. Dit is onacceptabel", aldus Wagemakers.

Het CDA roept de gemeente op om ervoor te zorgen dat de hoogwerker behouden blijft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.