Video

Verlossend telefoontje voor Larissa kwam tijdens scheikundeles: 'We hebben wel even gehuild'

18 maart 2017 om 10:32 • Aangepast 21 november 2020 om 02:44
nl
Na maanden in spanning te hebben gezeten, kreeg Larissa Soeprigian (15) uit Oud-Vossemeer donderdag het goede nieuws: zij, haar broertje en moeder mogen in Nederland blijven. Daarom was het vrijdag feest op RGS 't Rijks in Bergen op Zoom, haar middelbare school.
Profielfoto van Sid van der LindenProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door
Sid van der Linden & Eva de Schipper

"We zijn heel erg blij dat ze mogen blijven", jubelt rector Leon de Rond. "We hebben er met ons allen ons best voor gedaan, dus dit is super!"

De Rond doelt op de acties die afgelopen zomer werden georganiseerd om te zorgen dat Larissa niet naar het geboorteland van haar ouders zou worden uitgezet. Een petitie leverde toen meer dan tienduizend handtekeningen op.

Telefoontje
Tijdens de scheikundeles donderdagmiddag kreeg Larissa het verlossende telefoontje: "Mijn vader belde wel vier keer, dus dat moest wel belangrijk zijn. Ik kon het niet geloven, ik kan het eigenlijk nu nog steeds niet geloven."

"Ja, we hebben wel even gehuild toen we het hoorden", bekent goede vriendin Cerenyse van Dijk (14). "Ik denk dat onze actie, met al die handtekeningen, wel heeft geholpen."

Wachten op privacy instellingen...


Toekomst
Nu de zware, stressvolle tijd voor Larissa achter de rug is, kan ze zich weer focussen op de toekomst. Rector De Rond: "Nu mag ze weer lekker leerling zijn en kan ze echt gaan nadenken over haar toekomst. Ze gaat natuurlijk hier haar diploma halen en dan kan ze echt verder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.