Filmpje: zo rijdt een anti-terreurteam naar het werk

18 maart 2017 om 14:09
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Het zijn beelden die je niet zo vaak ziet: leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie, die onderweg zijn naar hun werk. Een motorrijder maakte de beelden afgelopen week bij Steenbergen. Waarschijnlijk was het team onderweg naar het woonwagenkamp waar eerder een schietpartij plaatsvond.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

'Je schrikt wel even'
De motorrijder die de beelden op YouTube plaatste filmt wel vaker tripjes die hij maakt met zijn motor, maar zoiets als op dit filmpje te zien is kom je niet vaak tegen. Meerdere wagens die zich met afgeplakte kentekenplaten een weg door het verkeer banen.

[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/843045352223789056]

"Je schrikt wel even" aldus de motorrjider tegen Omroep Brabant. "Ik dacht eerst 'Wat is dat voor een idioot?', daarna zag ik de afgeplakte kentekens en dacht ik aan een arrestatieteam."

Dat het team haast had is duidelijk, want er worden verschillende capriolen uitgehaald. Zo rijdt een auto bij de kruising van de Halsterweg en de Stierenweg even op de verkeerde weghelft, om vervolgens uit te wijken naar de berm omdat er een tegenligger aankomt.

"Ze reden flink door, maar zelf ben ik niet boven de tachtig kilometer per uur gekomen hoor. Ik dacht 'Laat ze maar rijden'" vertelt de bestuurder van de motor.

LEES OOK: Verdachte zelf naar politie na schietpartij bij woonwagenkamp Steenbergen

Op Twitter wordt veel op de beelden gereageerd. Veel mensen vinden dat de politie gevaarlijk te werk gaat, een verkeersinspecteur merkt op dat het belangrijk is dat de motorrijder zelf ook op het verkeer blijft letten.

Woonwagenkamp
Donderdagochtend vielen twee arrestatieteams het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen binnen. Eerder die dag had daar een schietpartij plaatsgevonden.

Op de beelden van het woonwagenkamp zijn enkele wagens uit het filmpje van de motorrijder te herkennen.

Wachten op privacy instellingen...