'Sprankjes nieuw licht', herinneringsbos MH17-ramp ook teken van hoop

18 maart 2017 om 14:34
nl
Nabestaanden plantten zaterdagmiddag bomen voor de MH17-slachtoffers. Het bos dat daaruit ontstaat wordt het nationale monument voor de ramp, waarbij ook vijftig Brabanders om het leven kwamen. Het bos, met bomen afkomstig uit Cuijk, komt vlak naast de Polderbaan bij Schiphol te liggen.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De eerste boom die gepland werd was voor de crewleden van Malaysia Airlines. De topman van Malaysia Airlines, Tan Sri Mohamad Nor Yusof was ook aanwezig. Net als Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur van Australie Brett Mason.

LEES OOK: De aanleg van het monument voor MH17-slachtoffers is begonnen

Herdenkingslint
Het bos heeft de vorm van het herdenkingslint dat in de dagen na de ramp het symbool van de MH17-slachtoffers en hun nabestaanden werd. Hiermee worden de 298 inzittenden herdacht van de vlucht die boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten.

Een aantal nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers was aanwezig bij het planten van de eerste bomen. Medewerkers van boomkwekerij Ebben in Cuijk kregen ook hulp van nabestaanden.

Sprankjes nieuw licht
Minister Koenders sprak tijdens de ceremonie enkele woorden: "Ik hoop dat er met dit herdenkingsbos mettertijd ook ruimte komt voor iets anders: sprankjes nieuw licht. Dat door de takken van deze 298 bomen weer zonnestralen zullen schijnen. Op de paden van dit bos. En in al die levens, die zo tragisch veranderd zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.