Marcel en Chanda zijn de eersten! Ze gaan trouwen in het nieuwe gemeentehuis van Waalre

21 maart 2017 om 02:38
nl
14 februari 2018 wordt de mooiste dag uit hun leven. Dan gaan Marcel en Chanda namelijk trouwen. En het wordt niet zomaar een trouwerij, want ze zijn het eerste stel dat trouwt in het nieuwe gemeentehuis van Waalre.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

De gemeente Waalre riep op Valentijnsdag stellen op om zich aan te melden, om als eerste te trouwen in het nieuwe gemeentehuis. Marcel en Chanda zijn dus de gelukkigen.

Van valentijnskaart naar valentijnshuwelijk
Burgemeester Jan Brenninkmeijer kwam het goede nieuws persoonlijk vertellen aan het echtpaar.Hun verhaal is bijzonder. Marcel en Chanda kennen elkaar al meer dan 25 jaar. Dat ze een koppeltje werden, was eigenlijk niet de bedoeling. 

"25 jaar geleden kreeg ik een valentijnskaart", vertelt Marcel. "Ik dacht dat zij die gestuurd had. Ik heb via via haar telefoonnummer achterhaald. Het kaartje bleek niet van haar, maar een afspraakje was zo geregeld."

Eindelijk trouwen
Ze zijn dus al een kwart eeuw samen, maar trouwen kwam er maar niet van. Chanda had de hoop al bijna opgegeven dat Marcel haar nog ten huwelijk ging vragen. Maar in februari gebeurde het dan toch, op de dag dat ze precies 25 jaar een koppeltje waren. Vlak na het aanzoekzag Marcel's vader dat Waalre stellen zocht om als eerste in het gemeentehuis te trouwen. En de rest is geschiedenis.

Marcel en Chanda trouwen in Waalre, maar wonen in Valkenswaard. Dat is logischer dan het klinkt, want Marcel komt uit Waalre, voetbalt er nog en Chanda werkt er.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.