'10 minuten in caravan om te voelen als slachtoffer mensenhandel' leidt tot hilariteit op Twitter

21 maart 2017 om 16:53 • Aangepast 21 november 2020 om 02:40
nl
SP-politicus Harry van Bommel uit Helmond heeft dinsdag de hoon van veel twitteraars opgeroepen met een tweet over mensenhandel. Hij schreef op Twitter dat hij zich tien minuten had laten opsluiten in een caravan 'om te beleven wat slachtoffers van mensenhandel voelen'.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op de tweet wordt massaal gereageerd met kritische reacties. Twitter-gebruikers vragen zich vol spot af of tien minuten wel genoeg is om je te vereenzelvigen met hen. "Vandaag heb ik tien minuten op mijn wasmachine gezeten om te weten hoe een aardbevingsslachtoffer zich voelt", schrijft iemand in een reactie.

Wachten op privacy instellingen...


"Tien héle minuten?" schrijft iemand anders. "Ik zal je voordragen bij WimLex voor een lintje. Zo'n opoffering voor de mensheid heb ik zelden gezien!", zegt weer een ander. "Vandaag heb ik tien minuten in de branding staan staren om te ervaren hoe een bootvluchteling zich voelt", stelt nog een Twitteraar.

Maar er is ook een tegengeluid: "#Jesuisharry. Goed bedoelde tweet ging mis en haalt de verborgen komische talenten naar boven."

'Jammer en cynisch'
Harry van Bommel laat in een reactie aan Omroep Brabant weten de reacties 'erg jammer en ronduit cynisch' te vinden. "Twitter is nou eenmaal van de snelle reacties. Sommige mensen hebben dan geen tijd om na te denken voordat ze er iets uit knallen. Mensen zouden eens op de site van CKM! (Centrum Kindhandel Menshandel) moeten kijken wat voor actie het precies is, voordat ze negatief reageren. Alsof je bij een werkbezoek aan de gevangenis ook eerst een dag moet gaan zitten voordat je daar wat van kunt vinden."

Steeds meer Twitteraars reageren met hun eigen tien minuten-variant op de tweet van Van Bommel.

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.