Video

Moeite met de stroomrekening? Breda komt je helpen

22 maart 2017 om 11:28
nl
Breda gaat 75 gezinnen helpen om hun huis duurzamer te maken waardoor de energierekening omlaag gaat. In Breda zijn er naar schatting achtduizend huishoudens die moeite hebben om iedere maand de energierekening te betalen. Door groene maatregelen te nemen, zoals LED-lampen en goede isolatie, is veel te besparen, maar lang niet iedereen weet hoe.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Volgens wethouder Marianne de Bie krijgt de gemeente Breda regelmatig meldingen van mensen die aangeven te willen besparen op de energierekening, omdat de kosten steeds hoger worden.

"Maar ze weten niet precies hoe. Hoe komen ze aan geld om te investeren in verduurzaming? Daar kunnen wij ze bij helpen. Met deze proef nodigen we 75 huishoudens uit om ruim een halfjaar aan de slag te gaan met allerlei maatregelen."

Individuele begeleiding
De deelnemers krijgen individuele begeleiding van een energiecoach. "Daarbij kijken we thuis welke oplossingen mogelijk zijn. Ook willen we de mensen met elkaar in contact brengen, zo kunnen ze tips geven aan elkaar."

Mensen die interesse hebben om mee te doen aan het energieproject, kunnen zich melden via de website 'Zet de knop om. Breng je energierekening omlaag'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.