Oosterhouter valt gewicht van 6-jarig zoontje af

28 maart 2017 om 21:24 • Aangepast 21 november 2020 om 02:28
nl
John Broeke (43) uit Oosterhout is eind vorig jaar begonnen aan een afvalrace. Nu, bijna een half jaar later, is hij het gewicht van zijn zesjarig zoontje Sem afgevallen. Hoeveel dat precies is, wil hij nog niet verklappen. Maar we weten wel dat het om minstens dertig kilo gaat.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

"Ik zeg af en toe dat ik een nieuwe vriend heb. En dan zeggen m'n vrienden: nou kom hem dan maar eens even voorstellen", lacht John's vrouw Marlene.

Strijd tegen kilo's
John besloot in oktober dat het tijd was voor verandering. Hij deed mee aan de Afvalrace om een reis te maken naar 'de nieuwe John Broeke'. Zijn strijd tegen de kilo's hield hij bij via een blog.

In zijn blog schrijft hij dat hij fysiek veel dingen kan die voorheen moeilijk waren. "Dat begon al met het aankleden in de ochtend want het aandoen van mijn sokken was echt een opgave. En dan heb ik het nog niet over mijn schoenveters strikken."

Wachten op privacy instellingen...

Als eerst boven
Wanneer je zoveel afvalt, merk je dat ook aan je conditie. "We gaan vaak wandelen in de duinen", vertelt John. "Normaal rende Sem dan voor me uit de duin op en dan kwam ik er achteraan gesjokt. Nu sta ik als eerst boven."  

Zoon Sem ziet ook een groot verschil aan zijn papa: "Dat z'n buik niet meer heel dik is. Eerst was z'n buik nog heel dik", vertelt hij glunderend.

Finishgala
Komende vrijdag tijdens het Afvalrace Finishgala in Dongen maakt John bekend hoeveel kilo hij precies is kwijtgeraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.