Vakbond regelt beter sociaal plan voor medewerkers verpakkingsfabriek Bergen op Zoom

28 maart 2017 om 17:46
nl
Vakbond CNV Vakmensen heeft dinsdag een beter sociaal plan weten te bereiken voor 83 werknemers van verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Bergen op Zoom. De medewerkers verliezen hun baan, omdat de fabriek dicht gaat.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Alle werknemers worden op dezelfde datum boventallig verklaard zodat ze allemaal een beroep kunnen doen op het sociaal plan. Bovendien is er voor elke medewerker drieduizend euro budget voor aanvullende scholing. Ook geldt voor het ontslagen personeel een betere ontslagvergoeding. Het huidige sociaal plan wordt verlengd tot 31 december.

Pijnpunt
Verder is afgesproken dat werknemers vrijwillig kunnen kiezen voor een baan in de Solidus Solutions-vestiging in het Belgische Hoogstraten. Dat laatste was lange tijd het grootste pijnpunt in het dossier. Werknemers werden verplicht in Hoogstraten een baan te accepteren, zonder baangarantie.

Vakbondsbestuurder Arjan Huizinga is ingenomen met de uitkomst, vooral omdat de werknemers een goede begeleiding krijgen naar ander werk.

Wilde staking
Vorige week hield het personeel van Solidus Solutions nog een wilde staking vanwege een slecht sociaal plan, gebrekkige outplacement en dat er geen geld is voor opleidingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.