Video

De Brabantse man als modemaestro: 'Het overhemd met korte mouw kan de vuilnisbak in'

28 maart 2017 om 21:09
nl
De zon schijnt, dinsdag reikte de temperatuur tot een zalige 20 graden. Voor vrouwen dé dag om het rokje uit de kast te trekken. Maar wat trekt de modebewuste man aan? En wat kan echt niet meer? Mode-expert Danny Cordromp is onverbiddelijk: "Het overhemd met de korte mouw kan echt meteen de vuilnisbak in."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

LEES OOK: Rokjesdag komt eraan. Maar hoe kort mag het rokje zijn?

Hou het simpel
Cordromp werkt bij herenmodezaak HS Fashion in Eindhoven en weet precies hoe mannen aantrekkelijk voor de dag komen deze lente. "Ik adviseer altijd om het zo simpel mogelijk te houden. Dus draag een lekkere katoenen chinobroek of een mooie, lichte jeans, met daar bovenop een lichtblauw overhemd. Dat staat iedereen mooi.

Zorg er wel voor dat het allemaal jouw maat heeft, dus niet te strak en ook niet te wijd. Durf ook lichte kleuren te dragen. Daarmee maak je eigenlijk altijd een goede entree."

Ivoor mag gewoon
Cordromp ziet de Brabantse man niet als grensverleggende modemaestro die zo van de catwalk af lijkt te komen. "Ik zie op straat heel vaak mannen die veilige kleuren dragen als donkergrijs en zwart. Maar de zon schijnt, dan mag je gerust lichte tinten dragen, zoals ivoor, wit, zandkleurig en lichtblauw."

'Weg met de borstzak'
De blouse met korte mouwen is dus de grootste no go voor het zomerseizoen, aldus de mode-expert. "Met het risico veel mannen tegen het hoofd te stoten, maar een overhemd met korte mouwen moeten we gewoon niet meer dragen, zeker niet als er dan ook nog een borstzak op zit. Die mogen we met z'n allen echt collectief weggooien." 

Versleten broek met gaten
"Hou daarnaast met het dragen van een broek rekening met je leeftijd. Een broek die helemaal versleten is en waar de gaten in zitten, is leuk tot je achttiende. Daarna moet je toch overgaan naar iets wat wat mooier zit."

Tot slot nog een laatste tip: "Probeer te investeren. In plaats van vier kledingstukken, koop er twee die van een betere kwaliteit zijn. Zo spaar je langzaam voor een hele mooie, goedgevulde kast. Want less is more."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.