Guido Weijers met oudejaarsconference op RTL4

29 maart 2017 om 19:40
nl
Guido Weijers verzorgt eind van het jaar weer de oudejaarsconference op RTL4. Het wordt de achtste oudejaarsshow van de cabaretier uit Breda.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Hij staat dan recht tegenover Youp van 't Hek, die op NPO1 met zijn oudejaarsconference te zien is. "Da's geen wedstrijd hoor. We maken allebei onze eigen conferences. Wat mij betreft kijken mensen ons allebei."

Weijers heeft meer mooi nieuws te melden. "Het is een hele goede tijd. Ik tour met een masterclass geluk door het land. Da's geen cabaret, maar meer een hoorcollege over wat geluk nou eigenlijk is. Ik heb veel onderzoek gedaan daarna en de beste onderzoeken gebundeld."

Die bundeling is terechtgekomen in een boekje. "Dat is ook wel heel tof, het is inmiddels echt tienduizend keer verkocht. Wat ik in twee uur in die zaal verkondig, staat samengevat in dat boekje. Dat is ook gewoon heel leuk om te doen."

Vanaf september tourt Weijers met de try-outs van de oudejaarsconference door het land. Aansluitend staat hij op 30 december met een optreden in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Deze show wordt uitgezonden op oudejaarsavond.

In 2014 sloot Weijers voor de laatste keer het jaar af met een oudejaarsconference op RTL4. Ongeveer 1.278.000 mensen keken naar die show, waarmee het het op vijf na beste programma van die avond was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.