Davy Pröpper (PSV) hoopt op winst Ajax tegen Feyenoord

30 maart 2017 om 16:49 • Aangepast 21 november 2020 om 02:25
nl
Dé kraker in de eredivisie is dit weekend natuurlijk Ajax-Feyenoord. Bij winst van Feyenoord lijkt die ploeg de titel niet meer te kunnen ontgaan, maar bij winst van Ajax ligt de boel toch weer open. Ook voor PSV is die wedstrijd van belang. In de strijd om de tweede plaats zou het PSV goed uitkomen als Feyenoord wint, waardoor de Eindhovenaren langs Ajax kunnen komen. Maar Davy Pröpper heeft nog andere ambities en is daarom zondag zelfs eenmalig voor Ajax.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Hij legt uit waarom. “We gaan er nog steeds voor om kampioen te worden en dan is het beter dat Ajax wint. Wij mogen Ajax zelf nog ontvangen en hebben dat dan nog in eigen hand. Als je geen hoop meer op de titel hebt moet je voor Feyenoord zijn, maar die hoop hebben wij nog wel.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Opvallende en strijdlustige teksten van Pröpper, die uiteraard erkent dat PSV dan wel eerst ‘gewoon’ zelf de uitwedstrijd tegen Sparta moet winnen. En uitgerekend bij die club, op Het Kasteel, werd PSV dit seizoen in misschien wel de slechtste wedstrijd van de ploeg met 3-1 uitgeschakeld voor de beker.

'Iets goed te maken bij Sparta'
“Die wedstrijd moeten we natuurlijk winnen. Bij Sparta hebben we het dit seizoen al moeilijk gehad. Voor de beker was het zwaar onder de maat. Het gevoel dat we daar nog iets goed te maken hebben moeten we nu wel hebben.”

Persoonlijke revanche
Davy Pröpper, die dus nog steeds hoopt dat PSV de matige eerste seizoenshelft kan rechtzetten. En wellicht ook op persoonlijke revanche uit is. Want ook de middenvelder maakt een wisselvallig seizoen door en ontbrak bijvoorbeeld bij de laatste interlands van Oranje, nadat hij daarvoor wél steeds werd opgeroepen.

Pröpper: “Dat was een keuze van de trainer op dat moment. Daar hoef ik het niet mee eens te zijn, maar het was wel zo. Na de winterstop voel ik me in ieder geval wel weer een stuk beter en word ik hier weer belangrijker. Dus het gaat de goede kant op en daar hoef ik geen bevestiging van iemand anders voor te hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.