Vincent Janssen door infectie op borst mogelijk niet fit bij Tottenham Hotspur - Omroep Brabant

Vincent Janssen door infectie op borst mogelijk niet fit bij Tottenham Hotspur

30 maart 2017 om 18:56
nl
Vincent Janssen is nog altijd niet fit. Door ziekte moest hij de interlands van Oranje tegen Bulgarije en Italië aan zich voorbij laten gaan. Hij toont inmiddels herstel, maar voor de wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Burnley komende zaterdag staat achter de naam van Janssen een vraagteken.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Janssen heeft last van een infectie op de borst. Hij toont dagelijks verbetering, maar Tottenham Hotspur bekijkt op de wedstrijddag zelf of de voorhoedespeler uit Oss fit genoeg is om in de wedstrijdselectie opgenomen te worden.
[tweet:https://twitter.com/SpursOfficial/status/847412126117318659]
Speeltijd
De spits hoopte afgelopen week op speeltijd tijdens de interlands van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind, die na de interland tegen Bulgarije ontslagen zou worden, moest kiezen tussen Janssen en Bas Dost. Voor de speler van Tottenham Hotspur was het een kans weer eens veel speelminuten te maken. Zo ver kwam het niet. Vrijdag ging hij niet met de selectie naar Bulgarije, hij bleef ziek achter.

Geen speelminuten in Oranje, terwijl Janssen het bij Spurs moet doen met korte invalbeurten. In de laatste zes competitiewedstrijden kwam hij vijf keer als invaller binnen de lijnen. De langste invalbeurt was acht minuten, in totaal kwam hij in die zes duels tot negentien speelminuten.

Belangrijke fase
De infectie kwam met het oog op het Nederlands elftal slecht uit, ook bij Tottenham Hotspur kan Janssen de afwezigheid door ziekte niet gebruiken. Eerste spits Harry Kane is nog enkele weken uitgeschakeld door een beschadiging van zijn enkelbanden. De blessure van Kane geeft Janssen hoop op meer speeltijd, trainer Mauricio Pochettino kiest nu tussen hem en de Zuid-Koreaan Heung-min Son.

In de komende periode speelt Tottenham Hotspur als nummer twee van de Premier League belangrijke competitiewedstrijden, daarnaast speelt het op 22 april de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea.
[tweet:https://twitter.com/vincentjanssen/status/847380268151328768]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.