Video

Slager weer open na aanval van 'man met de hamer'

3 april 2017 om 20:26 • Aangepast 21 november 2020 om 02:19
nl
De klanten lopen bij slagerij Antonis in Veldhoven in en uit alsof er niets gebeurd is. Maar de man die de vitrines en etalages aan diggelen sloeg, blijft het gesprek van de dag in de winkel. De man maakte volgens medewerkster Demy Jonkers een verwarde indruk. "Hij was zich niet echt bewust van wat 'ie deed, denk ik. Het enige wat ie riep was: 'Vlees is moord!'"
Profielfoto van Buro RedactieProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door
Buro Redactie & Eva de Schipper

De scherven zijn inmiddels opgeruimd, maar de verbazing blijft. Vrijdag tijdens koopavond stormde een woedende man met een hamer slagerij Antonis in Veldhoven binnen. 

Wachten op privacy instellingen...

Bleef maar slaan
De medewerkers en aanwezige klanten schrokken zit rot. Een vaste klant stond binnen toen de man naar binnen rende. "Ik dacht dat ie even binnen kwam om het raam te testen. Maar toen bleef 'ie maar door slaan. Toen gilden ze: wegwezen!"

Struikelend haastte de vrouw zich naar buiten. "Ik heb heel hard geroepen: 'Het is toch verschrikkelijk! Bel 112!' Ik zat helemaal te trillen."

'Vlees is moord!'
Medewerkster Demy Jonkers wist niet wat ze zag. "Je beseft het pas als het voorbij is. Het gaat zo snel. Echt niet voor te stellen." De man maakte volgens Demy een verwarde indruk. "Hij was zich niet echt bewust van wat 'ie deed, denk ik. Het enige wat ie riep was: 'Vlees is moord!'"

Wachten op privacy instellingen...

Gewoon door

Slager Mark Antonis vindt het nog steeds moeilijk te begrijpen. Eén ding is duidelijk: hij laat zich niet klein krijgen. De slagerij was de dag na de aanval gewoon weer open. "Je moet je niet door een akkefietje uit het veld laten slaan," aldus de nuchtere slager. Hij schat dat er voor vijftien á twintig duizend euro schade is aangericht.

Klanten leven mee
De klanten van Keurslager Antonis reageren boos en geschrokken. "Ik vind het vreselijk voor de slager en voor het personeel. Die man weet niet hoeveel angst dat 'ie zaait onder de mensen", aldus een vrouw.

"Hij heeft zijn doel gemist. Want al het vlees hebben ze weg moeten gooien," merkt een andere klant op.


 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.