Uberchauffeur Emanuel is niet bang voor boze taxirijders: 'Iedereen mag boterham verdienen'

5 april 2017 om 15:40
nl
Een smetteloze witte auto, een schoon interieur en een vriendelijke chauffeur in een net pak, die me helpt met mijn zware tas. Mijn eerste indruk van de Uber-taxi die me komt ophalen van Eindhoven Airport is niet slecht.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Eerder heb ik de app gedownload om de taxi te bestellen. Uber is sinds woensdagochtend actief in Eindhoven en ik wil de veelbesproken taxiservice wel eens uitproberen. Een enkeltje van Eindhoven Airport naar Omroep Brabant alstublieft.  

Niet meteen een taxi
Het heeft wel wat voeten in de aarde. Na het invoeren van mijn vertreklocatie en bestemming gaat de app druk op zoek naar een beschikbare rit, maar krijgt hem niet gevonden. Uiteindelijk krijg ik de pasfoto van Emanuel te zien, het type auto dat hij rijdt, kenteken en zijn telefoonnummer. Bellen kan, maar hoeft niet.

Emuanuel belooft me dat hij er over een kwartiertje is en ondanks een vervelende file komt hij redelijk binnen die tijd voorgereden. En nee, hij vindt het niet erg om geïnterviewd te worden. Leuk zelfs, ik ben zijn allereerste klant die hij meeneemt voor Über.

Bijverdienste, geen vetpot
Emanuel is uit financiële overwegingen Uberchauffeur geworden. "Als aanvulling op de ritten die ik al doe met mijn eigen bedrijf." Hij weet dat mensen waarschuwen dat Uber bepaald geen vetpot is. "Maar ik oordeel daar nog niet over, ik wil het eerst zelf proberen."

Emanuel heeft wel al eens voor Uber gewerkt in Amsterdam. "Dat beviel heel goed, maar ik moest telkens naar Amsterdam toe en dat was geen doen."

Niet onder indruk van boosheid
De Eindhovense taxichauffeurs zijn boos over de komst van Uber. "Rot op," zeggen ze. Maar Emanuel is er niet van onder de indruk en moet er zelfs een beetje om lachen.

"Ik vind het wel leuk. Iedereen moet zelf weten hoe hij zijn boterham verdient. Als wij kruimels pakken, hebben zij altijd nog een boterham." Emanuel is dus niet bang voor problemen met boze taxi-chauffeurs.

Bij aankomst
Emanuel en ik kletsen nog wat zoals taxichauffeurs en passagiers wel vaker met elkaar kletsen en dan staan we voor de deur van Omroep Brabant.

"Oh wacht even," lacht Emanuel. "Ik ben vergeten de rit te starten, haha!" Is het nu gratis, vraag ik. Nee, ik komt er niet onderuit. Mijn enkeltje Eindhoven Airport naar Omroep Brabant kost me ruim twintig euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.