Video

Wat een beest! Quillermo uit Teteringen rent 250 kilometer door de Sahara

6 april 2017 om 15:15
nl
Quillermo Pellicaan (42) uit Teteringen maakt zich klaar voor een megazware marathon in de Sahara. In zeven dagen legt hij 250 kilometer af. Donderdagavond vertrekt hij richting Marokko.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Pellicaan doet mee aan de Marathon des Ables in Marokko. Hij is al twee jaar bezig met de voorbereidingen voor de ultraloop. "De zenuwen gieren door mijn keel!"

In totaal rent hij 7 dagen, gemiddeld zo'n 35 kilometer per dag. De vierde dag (woensdag) is het zwaarst. Dan staat een etappe van 85 kilometer op het programma, waarvan een groot deel in het donker. "Dan loop ik bijna 24 uur aan een stuk." De temperatuur kan schommelen tussen 40 graden (overdag) en 4 graden ('s nachts). 

Gifpomp

De organisatie regelt alleen een tent en water. Voor de rest is hij volledig zelfvoorzienend. Hij heeft een rugzak van twaalf kilo bij zich, waarin zeven kilo aan voedsel. Alles is vacuüm verpakt. "Ik heb alles drie keer gecontroleerd. Ik heb alles, van gifpomp tot kompas."

Op 17 april komt hij weer thuis. "Ik moet van mijn vrouw dan eerst rust pakken", lacht hij. Toch kan hij niet lang stilzitten. Hij heeft al volop ideeën. Zo wil hij ook meedoen aan de Amerikaanse Barkley Marahtons, waarbij je meer dan 100 kilometer moet rennen in zestig uur.

Daarnaast wil hij masterclasses gaan geven over zijn ervaringen. "Ik was een anti-sporter. Ik wil mensen motiveren om meer uit hun leven te halen en hun doelen te bereiken."

[youtube:https://youtu.be/0aB8Jerm-c8]

Quillermo pakt zijn tas in

[youtube:https://youtu.be/iHNXh-ybQbo]

Beelden van de marathon van vorig jaar

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.