Kippen onthoofd en doodgestoken op kinderboerderij: 'Stelletje psychopaten'

11 april 2017 om 13:06 • Aangepast 21 november 2020 om 02:08
nl
In de nacht van zaterdag op zondag zijn er drie kippen vermoord op de dierenweide bij het sportpark in Uden. Een verzorger vond de dieren, liggend op een hoopje. "Eentje was helemaal onthoofd en had steekwonden. De andere twee hadden meerdere steekwonden en een gebroken nek." vertelt beheerder Caty Hoek geschokt. "Dat iemand zoiets met dieren doet, dat kunnen wij niet begrijpen."
Profielfoto van Mariëlle WijffelaarsProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars & Eva de Schipper

Caty moest het verdrietige nieuws gisteren aan alle vrijwilligers en stagiaires vertellen. "Ik vond het heel moeilijk. Bijna iedereen stond met tranen in de ogen."

Wachten op privacy instellingen...

Heel gruwelijk
"Onze vrijwiliger die op zondagochtend gaat voeren heeft de kippen gevonden." De diertjes zijn meteen meegenomen naar de kinderboerderij om daar onderzocht te worden.

Eerst dachten de vrijwilligers dat de kippen doodgeschoten waren. Maar het bleken geen schotwonden, maar steekwonden te zijn. ""Bij één van de diertjes waren het hoofd en de nek gewoon kwijt. Echt heel gruwelijk. We waren diep geschokt. "

De andere kippen hadden gebroken nekwervels en steekwonden. "Het moet wel met iets van een mes gedaan zijn. Het lot wat ze ondergaan hebben is honderd keer erger dan schieten."

Politie
De vrijwilligers hebben daarrna meteen de politie gebeld. "We hopen dat het tot de daders leidt zodat wij ook strafrechtelijke stappen kunnen ondernemen." 

Waarschijnlijk is de dader over het hek geklommen. "Er is daar weinig toezicht, maar je verwacht ook niet dat zoiets gebeurd." De Udense kinderboerderij wil de beveiliging naar aanleiding van dit incident mogelijk aanscherpen.

Geen heldendaad
Het is niet bepaald een heldendaad om bij deze diertjes de nek te breken", zegt de politie op Facebook. "De daders zouden moeten beseffen dat de kinderboerderij werkt met vrijwilligers die zich inspannen om een goed thuis te bieden aan de dieren."

Ook roept de politie aan inwoners van Uden op te laten zien dat het werk van de vrijwilligers wél gewaardeerd wordt. "Laten we hen een hart onder de riem steken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.