Gevonden explosief in auto Geldrop blijkt levensechte nepbom, bewoners weer terug naar huis

12 april 2017 om 09:24 • Aangepast 21 november 2020 om 02:07
nl
Grote commotie dinsdagavond op het Bogardeind in Geldrop. In een auto werd een explosief gevonden. De eigenaar ontdekte de bom achter in de auto en alarmeerde de politie. Uit onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek later dat het om een oefenexemplaar ging, een zogenoemde dummy.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De omgeving werd in een straal van vijftig meter afgezet. Zeker tien huizen werden door de politie ontruimd. Rond kwart over negen mochten de bewoners weer terugkeren naar huis.

De eigenaar had de zes jaar oude auto nog maar een week. Hij kocht hem via een handelaar. De auto was eerder van Defensie geweest. De man zegt dat hij achter in de auto wat losse draadjes ontdekte en iets wat leek op een staaf dynamiet.

Wachten op privacy instellingen...


LEES OOK: 'Auto met explosief was van Defensie: eigenaar Brian had 'm nog maar een week'

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam naar het Bogardeind om het projectiel te onderzoeken. De politie kon aanvankelijk nog niks zeggen over de herkomst van het explosief. "We onderzoeken eerst wat het is om het daarna onschadelijk te maken. De informatie van de eigenaar nemen we mee in het onderzoek'', vertelde de woordvoerster. Pas later bleek dat het om een dummy ging. Specialisten van de EOD erkennen dat de nepbom niet van echt is te onderscheiden.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.