Eindhovense broers zwijgen in alle talen over brute overval op chalet in Schaijk

12 april 2017 om 17:29
nl
Acht jaar na de gewelddadige overval op de bewoners van een chalet op de Landerije in Schaijk is een proces tegen de verdachten nog steeds niet in zicht. Woensdag werd tijdens een pro-formazaak bij de rechtbank in Den Bosch duidelijk dat de verdachten zwijgen en iedere betrokkenheid ontkennen.
Profielfoto van René van Hoof
Geschreven door
René van Hoof

Op 12 mei 2009 werden Dirk Kerseboom hen zijn vriendin Agnes in hun chalet overvallen en zwaar mishandeld. De vrouw werd ook verkracht. De buit bestond uit een camera en laptops.

'Waarom?'
Dirk wordt nog altijd dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de traumatische ervaring. Agnes is inmiddels overleden. "Ik vraag mij nog altijd af waarom", zei zij eerder in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. "Iemand moet mij wel ontzettend haten, om zulk soort dingen te doen, die ze gedaan hebben."

Zwijgen
De verdachten, twee broers uit Eindhoven van 28 en 26 jaar oud, maken gebruik van hun zwijgrecht. Volgens hun advocaat ontkennen ze iedere betrokkenheid bij de overval. De advocaat vroeg de rechtbank om alle telefoontaps van de verdachten te mogen beluisteren. Ook wil de verdediging getuigen horen.

De rechtbank heeft de verzoeken van de advocaat deels ingewilligd. Wanneer er eindelijk een proces komt over deze brute overval is na acht jaar nog steeds onduidelijk.

Zelfs een datum voor een volgende pro-formazaak, waarbij de rechtbank bespreekt hoe ver het staat met het onderzoek, is niet vastgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.