Kinderen in sporthal onwel door spuiten graffiti

12 april 2017 om 19:22
nl
In sporthal De Hazelaar aan de T.M. Kortenhorstlaan in Rosmalen zijn zeventien kinderen woensdag rond halfvijf onwel geworden toen er aan de buitenzijde van de muur graffiti werd gespoten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In totaal 54 kinderen waren aan het sporten - basketbal en dansles -  toen een aantal van hen last kreeg van ademhalingsproblemen en misselijkheid. Ook klaagden ze over hoofdpijn en een branderig gevoel in de keel, als gevolg van de dampen van de verfspuitbussen.

Drie ambulances, politie en brandweer kwamen ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de dampen door ventilatie in de sporthal terechtgekomen. Personeel van een ambulance heeft de kinderen nagekeken. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De brandweer heeft metingen verricht in de sporthal, maar er werden verder geen schadelijke stoffen waargenomen.

De vijf graffitispuiters waren om twaalf uur 's middags begonnen. Ze zijn onmiddellijk gestopt met hun werk aan de muur op de achterkant van de sporthal. Ze waren niet illegaal bezig, het gaat om een legale graffitiplek.

Graffitiplek tijdelijk dicht
De gemeente laat de graffitiplek tijdelijk afsluiten. Ook wordt het bord met daarop de omgangregels van de Graffitiwal De Hazelaar weggehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.