Video

RBC stuurt jeugdspelertje (7) weg vanwege gedrag ouders

20 april 2017 om 08:09
nl
De 7-jarige Jayden uit Oudenbosch mag niet meer bij RBC voetballen. Hij is uit de club gezet omdat zijn ouders zich langs de lijn meermalen zouden hebben misdragen.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Volgens het bestuur van RBC is er meerdere keren met de ouders van Jayden gesproken, maar zij hielden zich volgens hen aan geen enkele afspraak.

De jongen uit Oudenbosch was begin dit seizoen gescout door de Regionale Jeugdopleiding RBC Voetbalacademie.

Explosief
Tegenover BN/De Stem zegt moeder Katie dat zij soms explosief reageert op situaties. Ze heeft voor één voorval al eens excuses aangeboden bij RBC en de tegenpartij. Ze erkent dat ze ook eens een aanvaring had met de teammanager over het wassen van kleding.

Blessure
Na een blessure belandde Jayden op de bank. Zijn moeder was daar boos over omdat zij daarvoor geen contributie betaalt. Achteraf erkent ze tegenover de krant, had ze haar emoties daarover in bedwang moeten houden. Ze zegt het te betreuren dat haar kind nu de dupe is.

Naar de rechter
Een vertrouwenspersoon van RBC sprak met de moeder en er werd afgesproken dat zij voorlopig niet meer langs de lijn zou verschijnen. Omdat ze zich daar niet aan hield is Jayden nu geschorst. De ouders vechten dat besluit aan bij de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.