Ruud van Nistelrooy één dag in de week assistent bij eerste elftal PSV: 'Mooie uitbreiding'

25 april 2017 om 17:44 • Aangepast 21 november 2020 om 01:48
nl
Ruud van Nistelrooy is volgend seizoen naast individueel trainer bij PSV één dag in de week assistent bij het eerste elftal van de Eindhovense club.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Nistelrooy blijft de aanvallers van PSV onder 17, PSV onder 19 en Jong PSV trainen, maar daarnaast gaat hij één dag in de week bij de A-selectie aan de slag. "Een mooie uitbreiding van mijn pakket", zegt de voormalig topspits op de website van zijn club.

De 40-jarige trainer gaat vanaf komende zomer meer uren maken, maar gaat bewust nog niet aan de slag als trainer van één elftal. "Ik denk dat deze rol momenteel het beste bij mij past en ik verwacht dat ik op mijn manier van toegevoegde waarde kan zijn", zegt Van Nistelrooy.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Mark van Bommel trainer hoogste jeugdelftal van PSV

'Jongens zoals Ruud koesteren'
Technisch manager Marcel Brands is blij met de rol die Van Nistelrooy gaat vervullen, vertelt hij op de clubsite. "Jongens met een achtergrond zoals die van Ruud koesteren we bij PSV enorm. We geven hen graag de ruimte om zich te ontplooien als trainer."

"Ruud voelt zich prima in zijn huidige functie, die hij naar volledige tevredenheid invult. We zijn daarom blij dat Ruud bij ons blijft en dat hij ook één dag per week bij de A-selectie komt assisteren", aldus Brands.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.