Jonge held rijdt auto van dronken bestuurster klem: ‘Ik dacht alleen aan de kinderen achterin’

26 april 2017 om 07:33
nl
Hij is pas 20 jaar oud, maar mag zichzelf nu al een held noemen. Een jonge Eindhovenaar reed met gevaar voor eigen leven de auto klem van een dronken bestuurster die twee jonge kinderen achterin had zitten. “Bang was ik niet, ik dacht alleen aan de kinderen.”
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Afgelopen week was de jonge man onderweg naar het centrum in Eindhoven toen hij een zwarte Opel Corsa voor hem zag slingeren. “Ik zag dat de ogen van de bestuurster rolden. Toen haalde ik haar in, ondertussen had ik 112 al gebeld."

Huilende kinderen
De politie vertelde hem dat de automobiliste een bekende van hen was. "Ze vroegen of ik de auto stil kon krijgen.” Hij twijfelde geen moment en haalde de Opel in. “Ik zag twee kinderen achterin van rond de vijf jaar oud, ze waren aan het huilen. Toen dacht ik alleen nog aan hun veiligheid en heb ik mijn auto stilgezet voor een stoplicht en ben uitgestapt.” Hij parkeerde zijn auto zo dat de auto van de vrouw geblokkeerd werd.

“Ze probeerde weg te rijden, maar knalde tegen een ander voertuig aan. Daarna probeerde ze me aan te vallen. Ze was zo dronken, dat dat niet goed lukte. Ondertussen ging de medepassagier, ook een vrouw, er te voet met de kinderen vandoor”, vertelt de man.

Hij wist de bestuurster in bedwang te houden tot de politie arriveerde. “Toen de politie kwam, werd ze nog bozer. Ze probeerde me zelfs aan te vallen waar de politie bij was.”

Bloemetje
Donderdag kreeg hij vanwege zijn actie een bedankje en bloemetje van de politie. Toch kan hij niet helemaal de krediet krijgen die hij verdient. Voor zijn eigen veiligheid moet hij anoniem blijven. Zijn heldendaad kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor de moeder van de jonge kinderen. “Het zou kunnen dat jeugdzorg de kinderen afneemt”, vertelt de jonge held. En dat neemt de vrouw hem waarschijnlijk niet in dank af.

Toch heeft hij geen spijt van zijn daad. “Ik ben toch wel iemand die snel actie onderneemt als het misgaat, ik ben niet gauw bang voor iemand”, vertelt de Eindhovenaar. Ook is hij blij met het bedankje van de politie. “Het is toch fijn om te zien dat de politie ook dankbaar kan zijn. Hopelijk nemen anderen hier een voorbeeld aan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.