538Koningsdag: 40.000 muziekliefhebbers gaan los in Breda

27 april 2017 om 22:21 • Aangepast 21 november 2020 om 01:45
nl
Voor het vierde achtereenvolgende jaar was Breda het sfeervolle decor voor het eendaagse festival 538Koningsdag. 40.000 muziekliefhebbers gingen los op het Chasséveld, waar onder meer Dua Lipa, Armin van Buuren en Kensington optraden.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De sfeer zat er goed in op het Chasséveld. "Allemaal leuke mensen. Veel muziek en gezelligheid! Naar de koning kijken in Tilburg is super saai, dit is veel leuker. Vooral bij Hazes Jr. ging iedereen helemaal los", aldus Phil van Haaster (15) uit Breda

Lekker hangen
Vincent van Meer (14) uit Breda was met vrienden op het festival. "Lekker met vrienden hangen. We wachten op Armin van Buuren. Miss Montreal lijkt me wel aardig, maar ik vind de muziek niet leuk. Op Armin kun je lekker losgaan!"

Toch waren er ook kritische geluiden. Leonie Meijer (23) uit Zoetermeer: "Ik luister totaal niet naar de muziek. Het gaat om de gezelligheid. Dit is mijn eerste keer. Het is echt extreem druk, dat maakt het minder leuk. Ik denk daarom niet dat ik volgend jaar nog ga." 

ZIE OOK: Vorst aan de grond tijdens Koningsnacht, gelukkig wel droog

Kort na twaalf uur begon het eerste optreden. De Nuenense Pleun, winnares van The Voice of Holland, stond als eerste op het podium. Daarna volgden onder meer André Hazes Jr., Maan, OG3NE, Dua Lipa, Miss Montreal, DI-RECT en Armin van Buuren.

De Bredase dj Hardwell kwam als verrassing ook nog even langs. Hij stond opeens naast Van Buuren op het podium.

Wachten op privacy instellingen...

Net als in voorgaande jaren was het festival weer in korte tijd uitverkocht.Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.