Video

Koningin Máxima breekt met traditie en draagt jurk van Jan Taminiau

27 april 2017 om 13:23 • Aangepast 21 november 2020 om 01:45
nl
Koningin Maxima droeg deze Koningsdag anders dan gebruikelijk geen creatie van het Belgische modehuis Natan. Ze droeg een jurk van Jan Taminiau uit Goirle. "Er is niemand die er in Nederland aan kan tippen, maar ze kiest nu toch voor een Brabantse ontwerper", onthulde koningshuisdeskundige Rick Evers.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

De koningin had bij haar bezoek aan Tilburg een grote keuze uit Brabantse ontwerpers: Jan Taminiau uit Goirle, Addy van den Krommenacker uit Den Bosch en Viktor en Rolf uit Dongen en Geldrop. Ze heeft dus voor Taminiau gekozen.

Wachten op privacy instellingen...Al vijf jaar verschijnt Máxima tijdens Koningsdag in een creatie van het Belgische Natan. Tijdens de inhuldiging van haar man als koning droeg de koningin ook een jurk van Taminiau.

Wachten op privacy instellingen...

Kleed
Vrijdag hangt de jurk van Máxima in het Textielmuseum. Taminiau maakte overigens ook een kleed voor de koning. Het publiek kan het werkstuk vanaf vrijdag komen bewonderen. Als de tentoonstelling is afgelopen, wordt het laken aan koning Willem-Alexander aangeboden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.