Burgemeester Noordanus trots op Koningsdag in Tilburg: 'Volgend jaar weer!'

27 april 2017 om 22:20 • Aangepast 21 november 2020 om 01:44
nl
Volgens de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus waren er op Koningsdag 150.000 mensen in de stad. Dat zijn er 50.000 meer dan verwacht. Samen met de Koninklijke familie maakten ze een vrolijk feest van de 50ste verjaardag van de koning. Volgens de burgemeester had de familie het erg naar hun zin. "Dit was Tilburg op zjjn best", aldus een trotse burgervader.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Ik heb de koninklijke familie geopperd om het volgend jaar weer hier te vieren", glimt Noordanus. "We zitten er nu lekker in."

Wachten op privacy instellingen...

De burgemeester geeft toe dat het verjaardagsfeestje van koning Willem-Alexander een flink project was. "De lat voor een volgende plaats ligt weer een stukje hoger."

Wachten op privacy instellingen...

Bewondering heeft de burgervader niet alleen voor het enthousiaste publiek en de enorme inzet van duizenden vrijwilligers. "Ook respect voor de vele handen die de koninklijke familie geschud heeft. Daar leken ze onvermoeibaar. Dat heeft voor enorme verbinding tussen het publiek en de oranjes gezorgd."

Wachten op privacy instellingen...

Koningsdag is rustig verlopen in Tilburg. De gemeente meldt dat er geen aanhoudingen zijn verricht tijdens het bezoek van de koninklijke familie.

Onze fotografe was ook bij het spektakel in Tilburg en schoot schitterende plaatjes. De fotoserie bekijk je hier.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!