OG3NE straalt op eerste repetitie Songfestival: 'Beste zangeressen van de dag' - Omroep Brabant

OG3NE straalt op eerste repetitie Songfestival: 'Beste zangeressen van de dag'

2 mei 2017 om 18:17
nl
Sober en toch schitterend. OG3NE stond dinsdag voor het eerst op het podium van het Eurovisiesongfestival. In hun zwarte glitterkleding en met hun stralende gezichten moeten de Fijnaartse zussen donderdag 11 mei de helft van Europa overtuigen om op ‘Lights and Shadows’ te stemmen. De eerste indruk is prima. Maar is het genoeg?
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Als we af mogen gaan op het applaus in de perszaal komt het wel goed met OG3NE. Toen de eerste beelden op de schermen waren geweest, klonk er luid applaus. Een journalist zei dat de drie dames volgens hem de beste vocalisten van de dag waren. Om hem heen werd er instemmend geknikt.

[YouTube:https://youtu.be/WUx1h9YSO00]

Bollen en bloesem
OG3NE kwam maandag aan in Kiev. Dinsdag was de eerste kennismaking met het podium en de hal. De Brabantse zussen repeteerden dinsdag drie keer. Ieder optreden kwamen er nieuwe elementen bij. Amy, Shelly en Lisa staan, in die volgorde, ver naar voren op het immense podium.

Tijdens het liedje zijn er afwisselend schijnwerpers, oranje bollen, teksten en afbeeldingen te zien. Zo zien we een hand die naar een andere hand reikt en bloesem aan een boom. Bij een shot van boven zien we op de vloer een groot oranje-geel vlak met het silhouet van een liggend persoon erin.

Ingetogen krachtig
OG3NE’s optreden dinsdag is een graadmeter voor de act van volgende week donderdag. Wat de Fijnaartse dames laten zien, is ingetogen en toch krachtig. De hoge kwaliteit van de zang is misschien wel de motor van het optreden. Klinkt logisch, bij een liedjesfestival maar bij het Eurovisiesongfestival is er meer voor nodig om de finale te halen.

De act van OG3NE moet de huiskamers in knallen en het nummer moet bij de mensen blijven hangen. Tegen het eind van ‘Lights and Shadows’ is er een bijna akoestisch gedeelte. Op de beat steken de dames de vuist in de lucht en dan naar beneden. In dat gedeelte stralen de Brabantsen zoveel kracht uit. Dat moet blijven hangen bij de mensen thuis.

Stijlvol
Songfestivalcommentator Cornald Maas uit Bergen op Zoom was aangenaam verrast door het optreden van OG3NE. Hij heeft ze al vaak zien optreden met 'Lights and Shadows'.

''Dan was het heel goed gezongen en ook wel een oké nummer. Ik heb nu gezien dat ze in staat zijn om met veel allure de emotie van het lied over te brengen. Je voelt nu heel goed dat het niet zomaar een verhaal is dat voorbij waait en dat vind ik de winst van hun performance.''

[tweet:https://twitter.com/cornaldm/status/859372243813634048]

OG3NE moet volgende week donderdag in de halve finale als zesde, meteen na Roemenië. Dat geeft de Brabantse dames een mooie kans. Het optreden van OG3NE zal de kijker wat rust geven. Roemenië heeft een jodelende zangeres, felle kleuren op het decor en twee met glitters beplakte kanonnen op het podium staan. 

Dat steekt nogal af bij de rust en allure die de Brabantse dames uitstralen. Een plek in de finale lijkt, puur op basis van wat er tot nu toe dinsdag is langsgekomen, zeker haalbaar.

LEES OOK: OG3NE heeft zin in Eurovisiesongfestival: 'We willen eigenlijk morgen al gaan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.