Vrouw ziet achtervolgde jongen in zijn onderbroek over straat rennen en seint de politie in

2 mei 2017 om 20:08
nl
Oplettende burgers bestaan nog, zo bleek dinsdag. Want als je midden op de dag een jongen in z’n onderbroek over straat ziet rennen, kun je wel eens raar opkijken. Vooral als er vervolgens twee jongens met een camera achteraan rennen. De politie Tilburg werd daarom via Twitter op de hoogte gesteld, maar waarschijnlijk gaat het om een internethype die aangewakkerd is door de Tilburgse rapper Boef.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

“Wij zagen net in het centrum van Rijen een jongen rennen in zijn onderbroek met twee jongens erachter die aan het filmen waren. De jongen leek bang. Ik heb meer details over uiterlijk en plek. Willen jullie die hebben?”, zo luidde de tweet van Maryse.

‘Dat er mensen zijn die dit graag doen’
Ze belde vervolgens ook nog even met de politie, zo vertelt ze aan Omroep Brabant. “Het was nogal een bizar gezicht, ik kon me niet voorstellen dat er mensen zijn die dit graag doen”, vertelt ze.

Habiba-challenge
Maar de kans is groot dat het in Rijen om de Habiba-challenge ging. De uitdaging is in het leven geroepen door de Tilburgse rapper Boef. Hij rende in de clip van zijn gelijknamige hit in onderbroek over straat, waarna jongeren hem na gingen doen en het resultaat filmden. De filmpjes worden op Instagram met de rapper gedeeld. Deelnemers horen ook een bijdrage te doen aan Giro555.

[youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AshBgnrSvyc]

Geen flauw idee
Het is afwachten of het filmpje van de jongens in Rijen nog wordt gedeeld via het Instagram-account van rapper Boef. De politie in Rijen is in ieder geval op de hoogte als er nog melding komt van een jongeman die ongevraagd in z’n onderbroek de straat op moest.

Maryse is in ieder geval niet bekend met de challenge. “Wij hadden geen idee, ik houd me niet bezig met hypes op YouTube. Het leek mij handig voor de politie om op de hoogte te zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.