Brabantse bedrijven slaan handen ineen voor groene, economische groei

3 mei 2017 om 09:26
nl
Topbestuurders van bierbrouwer Bavaria in Lieshout, beddenspecialist Beter Bed in Uden en uitvaartverzorger DELA in Eindhoven dringen samen met twaalf andere Nederlandse bedrijven aan op een regeerakkoord dat 'de groene, economische groei bevordert'. Ze maken zich er hard voor dat duurzaam ondernemen beloond wordt. Dat staat in een brief die zij woensdag hebben gestuurd aan informateur Edith Schippers.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Volgens de ondertekenaars zijn veel ondernemers graag bereid hun steentje bij te dragen aan nieuwe innovatie die ervoor zorgt dat internationale klimaatafspraken worden nagekomen. Het nieuwe kabinet kan meehelpen door het met de juiste wetgeving en stimuleringsmaatregelen aantrekkelijker te maken daar in te investeren. "Zorg dat duurzaam ondernemen loont", schrijven zij.

Ook bouwbedrijf BAM en telecombedrijf KPN doen mee aan het initiatief. De vijftien bedrijven zijn goed voor tienduizenden banen en miljarden euro's omzet.

Tienpuntenplan
Om hun pleidooi voor vergroeningsmaatregelen extra kracht bij te zetten hebben de directeuren een tienpuntenplan opgesteld om Edith Schippers en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks op weg te helpen. Daarin vragen ze ook om extra investeringen.

Afgelopen jaren zijn verschillende duurzaamheidsovereenkomsten in het bedrijfsleven in een later stadium gestrand omdat ze in strijd waren met de concurrentieregels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.