Video

Zorgen rondom aangekondigd technofestival in Breepark: 'Bavel wordt feestdorp'

4 mei 2017 om 12:15 • Aangepast 21 november 2020 om 01:33
nl
24 uur per dag optredens, ruim 150 artiesten en zeker acht podia. Omwonenden van festivalterrein Breepark in Breda zijn bezorgd over de aankondiging van een nieuw driedaags technofestival: The Gathering. "Bavel wordt een feestdorp."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We voelen ons overvallen door de aankondiging. Het voelt alsof het allemaal al vaststaat", vertelt Toine van Es, voorzitter van Dorpsraad Bavel. De vergunning voor het festival is nog niet rond, toch is de online kaartverkoop al gestart.

Ellende
Ook wijkvereniging Heusdenhout is 'helemaal niet blij' met het plan. "Er komen alleen maar meer evenementen. Dat geeft een hoop ellende", vertelt voorzitter Rien Brans. "We zullen alle rechtsmiddelen inzetten om dit te voorkomen."

Van Es is verbaasd over de omvang van het festival. De organisatie kondigde op Facebook aan honderdduizend bezoekers te verwachten. "Onze grootste zorg is geluidsoverlast. Bavel begint een feestdorp te worden, met de vele festivals op Breepark."

'Hoge hoed'
Dorpsraad Bavel benadrukt 'zeker niet tegen festivals' te zijn. "Evenementen zijn absoluut welkom op Breepark, maar dit festival komt ineens uit de hoge hoed." Hij geeft aan in gesprek te zijn met de gemeente. Van Es wil de uitkomst van het gesprek van komende donderdag afwachten, voordat de dorpsraad verdere stappen onderneemt.

De organisatie laat weten de zorgen van de bewoners te begrijpen. "We houden ons aan de geluidsnormen. Daarnaast vinden de feesten 's nachts in een goed geïsoleerde ruimte plaats", belooft Rezwan Kazemi van sub:Merged.

Het festival zou 22 tot en met 24 september moeten plaatsvinden. Over de line-up is nog weinig bekend. De organisatie laat weten dat de vergunningsaanvraag is ingediend. "We hebben goede gesprekken en gaan ervan uit dat het doorgaat", vervolgt Kazemi.

Voorwaarden
De gemeente Breda laat in een reactie weten: "Dit evenement past prima in dj-stad Breda. Op dit moment is er geen vergunning afgegeven voor het evenement. We zijn nog in gesprek met de organisator en De Bree over de condities en voorwaarden waaronder het evenement zou kunnen plaatsvinden op Breepark."

Bavel is verdeeld over de komst van het festival. Fiona Schepers: "Drie dagen achter elkaar is te veel van het goede." Bodine Stoop is juist blij. "Ik hoef nu niet ver te reizen voor een vet feest!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!