Nieuwe veerpont naar de Biesbosch: 'Na tien jaar eindelijk gelukt!' - Omroep Brabant

Nieuwe veerpont naar de Biesbosch: 'Na tien jaar eindelijk gelukt!'

6 mei 2017 om 11:40
nl
Het is een stuk makkelijker geworden om van Lage Zwaluwe naar de Biesbosch te gaan. Zaterdagochtend ging een veerdienst van start. De dienst moet 'het toerisme verrijken'.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De eerste honderd bezoekers mochten gratis mee met de veerdienst. Het elektrische pontje vaart vanaf de Biesboschweg in Lage Zwaluwe naar de Jacominaplaat in Werkendam en terug.

[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/860788694898397186]

'Amtelijke molen'

Het duurde lang voordat de pont werkelijkheid werd. "De plannen waren er tien jaar geleden al. Nu hebben we echt kunnen doorpakken", vertelt wethouder John van Oosterhout van de gemeente Drimmelen. Volgens hem komt de lange tijdsduur vooral door de 'grote amtelijke molen'.

"De Biesbosch ligt voor een groot gedeelte in onze gemeente. Ik heb het altijd vreemd gevonden dat het juist voor onze burgers zo lastig te bereiken was", vervolgt Van Oosterhout. "Nu gaat dat makkelijker. Bovendien is het goed voor het toerisme."


Pilot
Het gaat om een pilot die tot half oktober loopt. Daarna wordt bekeken of de proef verlengd wordt. Het bootje vaart twee keer per uur en soms, bij goed weer, zelfs drie keer. De ritprijzen variëren tussen de drie en zeven euro.

De eerste enthousiastelingen moesten wel geduld hebben tijdens de opening. Het bootje kwam 25 minuten te laat. Tientallen mensen wilden op het pontje. Per keer kunnen maar een stuk of acht mensen mee.

"Ik wil hier graag gebruik van maken", vertelt Hanny Nijsen (66) uit Lage Zwaluwe. "Het geeft veel meer mogelijkheden om met de fiets in de Biesbosch te komen. Geweldig!"

[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/860815720678141953]

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.