Christel geen Mis(s) 2017, wel bij laatste vier in finale Mis(s)verkiezing

7 mei 2017 om 00:34
nl
Christel Verbogt uit Halsteren heeft naast de titel van Mis(s) 2017 gegrepen. Ze deed tot het eind mee om de prijs en zat bij de laatste vier in de finale van de Mis(s)verkiezing. In totaal streden acht dames met een handicap om de titel, maar die ging uiteindelijk naar Mirande.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

In de anderhalf uur durende liveshow op televisie moesten de acht vrouwen zo veel mogelijk stemmen van het publiek binnen zien te krijgen. Na de catwalkronde vielen twee kandidaten af. Ook na de badpakronde moesten twee dames naar huis. Christel wist het tot de laatste ronde te schoppen, maar zag de prijs naar Mirande gaan.

Sins 17e in rolstoel
Christel is 20 jaar oud en zit sinds een paar jaar in een rolstoel, heeft een neurologische aandoening, een bindweefselziekte en krijgt haar voeding via een sonde. Tot haar veertiende was er niets aan de hand. "Maar toen werd ik ziek en sinds mijn zeventiende zit in in een rolstoel", vertelde ze eerder.

Met haar deelname aan het programma wilde ze aandacht vestigen op drie belangrijke missies: "Ik wil me inzetten voor toegankelijke scholen voor iedereen, ook hoop ik dat er minder vooroordelen komen over mensen met een beperking en ik wil dat minder bekende aandoeningen meer aandacht krijgen", vertelde ze.

Tien jaar geleden
Het programma Mis(s)verkiezing is een idee van Lucille Werner. Tien jaar geleden was het voor het laatst op televisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.