Bijna 19 miljoen voor onderzoeksteam van Eindhovense hoogleraar - Omroep Brabant

Bijna 19 miljoen voor onderzoeksteam van Eindhovense hoogleraar

8 mei 2017 om 12:38
nl
De overheid steekt bijna 19 miljoen euro in het onderzoek van een hoogleraar van de Technische Universiteit Eindhoven en haar team. Hoogleraar Carlijn Bouten onderzoekt samen met andere wetenschappers de mogelijkheden van het lichaam om zichzelf te herstellen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Beschadigde bloedvaten, bot en kraakbeen zouden dankzij dit onderzoek weer kunnen aangroeien. Het team van de Eindhovense hoort bij één van de zes onderzoeksteams die dit jaar bijna 19 miloen euro krijgen om in hun onderzoek te stoppen.

Uitblinkers
Opvallend is dat vier van de zes uitblinkende onderzoeksteams worden aangevoerd door vrouwen. In 2013 is voor het laatst deze zogenaamde 'zwaartekrachtpremie' uitgereikt, toen nog alleen aan mannen.

Volgens Carlijn Bouten duurt het nog wel even voor het resultaat van de miljoeneninjectie te zien is. "Het is een ingewikkeld proces. Er kan wel tien tot twintig jaar overheen gaan voordat patiënten van profiteren van de vinding van ons team", tempert ze de verwachtingen een beetje in het Eindhovens Dagblad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.