Video

Verwarde man ontvoerde baby uit het gebouw van instelling Veilig Thuis

8 mei 2017 om 20:44 • Aangepast 21 november 2020 om 01:26
nl
De verwarde man die maandagmiddag in Breda een baby meenam, is samen met het kindje teruggevonden in Oosterhout. De man is aangehouden en ambulancemedewerkers hebben zich over de enkele weken oude baby ontfermd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De politie in Breda ging maandagmiddag met tientallen eenheden op zoek naar de 33-jarige verwarde man, die rond halfvier een baby ontvoerde vanaf hulpinstelling Veilig Thuis aan de Sint Ignatiusstraat.

Zoekactie
Bij de zoekactie werden ook speurhonden en een politiehelikopter ingezet. Treinen rond station Breda reden uit voorzorg stapvoets. Gevreesd werd dat de man zichzelf of de baby iets aan zou doen.

Rond halfzes werden de man en de baby in Oosterhout teruggevonden. Vanwege privacy wil de politie niet veel kwijt over wat de relatie is tussen de man en de baby. De man had volgens de politiewoordvoerder maandagmiddag een 'geplande afspraak' in het gebouw van de hulpinstelling met de moeder van het kindje. Daar ging hij er plotseling met de baby vandoor.

Veilig Thuis laat aan Omroep Brabant weten dat het wel bij hen gebeurde, maar dat ze hun vergaderzaal beschikbaar hadden gesteld aan iemand anders. "Het was bij ons, maar wij hebben er verder niks mee te maken. Wij hebben wel groot alarm geslagen toen het gebeurde. En we zijn ontzettend geschrokken natuurlijk", aldus Debbie Maas van Veilig Thuis West-Brabant.

Burgernet
De politie stuurde na de vermissing van het tweetal een Burgernetbericht met het signalement van de verdachte. Mensen in Breda en omgeving werd gevraagd uit te kijken naar de man met baby. Daar werd flink gehoor aan gegeven.

Met hulp van getuigen werden de verwarde man en de baby uiteindelijk op straat in Oosterhout teruggevonden. "De man was lopend. Hoe de man daar zo snel heeft kunnen komen, gaan we onderzoeken", aldus de woordvoerder. De verdachte zit vast.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.