Video

Ook in 1970 deden drie Brabantse zusjes mee aan het Eurovisie Songfestival

8 mei 2017 om 20:19
nl
Bianca Maessen uit Veghel deed 47 jaar geleden met haar twee zusjes mee aan het Eurovisie Songfestival. Nu ziet ze hoe drie Brabantse zusjes weer kans maken op de grote prijs. “Ik duim voor ze, want ze verdienen het echt”, aldus Bianca.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

“Ik zie heel veel overeenkomsten tussen onze groep, Dream Express, en die meiden van OG3NE”, vertelt de 66-jarige Bianca. “Wij waren toen in 1970 alleen veel te jong om te beseffen wat er om ons heen gebeurde.”

Zusjes Maessen waren toen 15, 17 en 19 jaar oud en werden uiteindelijk met hun lied ‘Waterman’ zevende. Zeven jaar later mochten ze weer, toen kwamen ze uit voor België en ze werden wéér zevende. “We werden toen rondgereden in een limousine, dat was echt een gekke ervaring." De zusjes Maessen hebben net als OG3NE ook Indische roots.

Er zijn ook minder leuke overeenkomsten tussen de twee trio's. "Ook onze moeder was heel erg ziek tijdens het songfestival", vertelt Bianca. "We waren nog op tournee toen onze moeder met haast naar het ziekenhuis moest. Twee jaar na het festival was ze overleden."

LEES OOK: OG3NE spaart zich om woensdag te knallenVolgens de wedkantoren stijgen de kansen van OG3NE met de dag. Ze staan nu op de achtste plaats. “Ik denk dat ze eerste of vijfde worden”, voorspelt Bianca. “Nu mogen ze ook in het Engels zingen, dat mochten wij niet. Zo bereiken ze makkelijker de jeugd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.