Ton Rombouts pakt handschoen op: Den Bosch graag gastheer voor kickboksgala met Rico Verhoeven

10 mei 2017 om 17:31 • Aangepast 21 november 2020 om 01:22
nl
Ton Rombouts heeft er zin in. Niet dat de burgemeester van Den Bosch zelf op zaterdag 20 mei in de ring gaat staan tijdens GLORY 41. Maar Rombouts vindt het wel erg belangrijk dat zijn stad het toneel is van een groots kickboksgala: “Eindelijk in Brabant een gevecht met sterren die onze provincie in deze sport op de kaart hebben gezet.“
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

“Vooroordelen en angst zijn er om weggenomen te worden”, zei Rombouts ook nog tijdens de persconferentie voor het evenement in de Brabanthallen die woensdagmiddag werd gehouden. Hij zei dat hij zijn ogen niet wil sluiten voor het feit dat deze vechtsport 'soms verkeerd in de media' komt. Maar het aanstaande evenement wordt een fantastisch feest, weet Rombouts nu al.

Rico Verhoeven
Blikvanger tijdens GLORY 41 is uiteraard Rico Verhoeven uit Halsteren. Hij neemt het in de slotpartij van het gala op tegen Ismael 'The Star' Lazaar uit Tilburg. Verhoeven is er helemaal klaar voor.Verhoeven: "Ik ben altijd gemotiveerd. Of het nu voor een gevecht tegen Badr Hari is of tegen een ander. Ik ben überhaupt blij wanneer er iemand staat.” Lazaar kan dus de borst natmaken, maar de Tilburger maakte tijdens het praatje met de pers niet bepaald de indruk dat hij bang was voor ‘The king of kickboxing’.

‘Met hard werken veel mogelijk’
Niet alleen journalisten, ook Rombouts had een vraag voor de vier ‘mannetjes’ achter de microfoon. Wat voor voorbeeldfunctie hebben zij, wilde de burgemeester weten. “Door hard te werken kun je veel bereiken in het leven”, antwoordde Robin van Roosmalen, die als Bosschenaar een thuiswedstrijd voor de boeg heeft.


Verhoeven kon zich wel vinden in zijn provinciegenoot. “Een gave hebben, is niet alles. Pas wanneer je hard wil werken, heb je een perfecte cocktail. Ook wil ik er voor zorgen dat deze sport, waarover jaren geleden jammer genoeg nog een grijze deken hing, positief in het nieuws komt.”


Handschoenen worden geveild
Verhoeven zet zich onder meer om deze reden in voor de Stichting Voor Sara, die opkomt voor kinderen met een zeldzame spierziekte. De 27-jarige kickbokser begint zijn ambassadeurschap met het veilen van de handschoenen waarmee hij, zegt hij zelf, Lazaar knock-out gaat slaan. De handschoenen zal hij vervolgens tijdens een Meet&Greet overhandigen aan de hoogste bieder.

Lazaar kon wel lachen om de stoere praat van zijn aanstaande opponent, die overigens ook best positief was over de Tilburger. “Het is heel knap wanneer je, als je zo klein bent als Ismael, toch zo vaak wint bij de zwaargewichten. Kennelijk weet hij zijn tegenstanders voldoende op afstand te houden en ondertussen zelfs k.o. te slaan. Daar heb ik respect voor.”

Lazaar houdt van een hapje
'The star' refereerde zelf ook aan het feit dat hij niet bepaald de grootste is en bovendien een niet bepaald afgetrainde indruk maakt. “Ik zie er niet uit als een topsporter, hou ook van hapje op zijn tijd. Ik bewijs desondanks dat je met hard werken en het najagen van je dromen veel kunt bereiken."

Vijftien kinderen van een kickboksschool in Den Bosch mochten 'hun helden' vragen stellen. Zo ook de 15-jarige Youssef Rahmani, die een selfie maakt met Lazaar. "Dit is mijn enige kans. Lazaar is mijn grote voorbeeld. Ik voel me één met hem, omdat we dezelfde achtergrond hebben."

Selfie
Ook de 10-jarige Rayan Akkuh mocht een vraag stellen aan zijn held Robin van Roosmalen. "Hij houdt altijd vol. Robin heeft een perfecte conditie. Ik was best zenuwachtig toen ik een selfie met hem mocht maken."

Het programma begint zaterdagavond 20 mei om zeven uur en wordt afgesloten met twee hoofdgevechten. 'Pokerface' Van Roosmalen neemt het op tegen 'The Professor’ Petchpanomrung Kiatmookao, die uitkomt voor Thailand. Klap op de vuurpijl wordt de kraker tussen Verhoeven en Lazaar. Er zijn nog kaarten te koop.

  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.