Video

RKC wint van FC Emmen, maar dat is niet genoeg om eredivisiedroom levend te houden

12 mei 2017 om 20:20 • Aangepast 21 november 2020 om 01:18
nl
RKC Waalwijk heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met een 1-0 overwinning afgesloten. De kleine zege was te weinig om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De opdracht was voor de wedstrijd heel duidelijk. RKC moest vijf keer scoren om de volgende ronde van de play-offs te halen. Ondanks goede wil kwam de ploeg van trainer Peter van den Berg niet verder dan één doelpunt.

ZIE OOK: Respect! Maak kennis met de negen RKC-fans die de club steunen in Emmen

Johan Voskamp, de spits die in Waalwijk ook het enige RKC-doelpunt maakte, zette de bezoekers na een halfuur spelen op 0-1. Na een fraaie pass van Daan Rienstra bracht Voskamp zichzelf in een uitstekende positie door een goede kapbeweging, hij schoot vervolgens goed raak.

Rode kaart
Het uitblijven van een tweede doelpunt zorgde ervoor dat de hoop steeds minder werd bij RKC. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was het geloof helemaal weg. Roel van de Sande maakte een zware overtreding op Cas Peters, scheidsrechter Van de Graaf bestrafte de tackle met gestrekt been met een rode kaart.

Wachten op privacy instellingen...

Met tien man werd de overwinning nog wel over de streep getrokken, maar verder dan het ene doelpunt van Voskamp kwam RKC niet.

'Trots'
Trainer Van den Berg stond na afloop met gemengde gevoelens. "We sluiten het seizoen winnend af, daar ben ik tevreden over. Afgelopen maandag weegt enorm zwaar ten opzichte van deze wedstrijd. Maar ik ben enorm tevreden met wat we dit seizoen hebben gedaan, met alle ups en downs. Ik ben trots op wat we hebben gepresteerd."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.