'Ik word er moedeloos van', nu zijn er weer ara's gestolen bij dierenpark Zie-ZOO

13 mei 2017 om 13:32
nl
Eeg Manders van dierenpark Zie-ZOO wordt er moedeloos van. Nadat in februari tien meeuwen werden doodgeschoten in de dierentuin, zijn vrijdagnacht twee groenvleugelara’s gestolen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De ontdekking werd zaterdagmorgen gedaan. Het binnenhok van de papegaaien was opengebroken. Er lagen alleen nog een hoop veren.

'Je haalt ze niet zomaar weg'
Manders denkt dat de dieven precies wisten waar ze moesten zijn. “De ara’s knippen met hun snavel een walnoot door alsof het niks is. Je haalt die vogels dus niet zomaar weg. Daar heb je een net voor nodig of dikke handschoenen.”

De kans is groot dat de gestolen papegaaien verkocht worden. Voor het koppeltje kan al gauw 4500 euro worden gevraagd. Een van de ara’s is geringd, de ander heeft een microchip. “Hopelijk duiken ze ergens op en worden ze herkend. We houden het internet in de gaten, het is afwachten.”

ZIE OOK: Tien meeuwen doodgeschoten in dierenpark Volkel: ‘Dit is totale waanzin'

De diefstal is het tweede incident in een paar maanden tijd. In februari werden tien meeuwen doodgeschoten. “Ik word er moedeloos van. We proberen ons park zo goed en mooi mogelijk voor de mensen te maken. Maar het schiet niet op als onze dieren worden doodgeschoten of worden gestolen.”

Kluizen
“Onze bezoekers willen de dieren zoveel mogelijk in vrijheid zien, maar we moeten ze zowat in kluizen stoppen om te voorkomen dat er iets mee gebeurt.”

Het dierenpark heeft aangifte gedaan bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.