Video

Ontsnappen uit digitale escape room tijdens de Dutch Technology Week

15 mei 2017 om 15:32 • Aangepast 21 november 2020 om 01:14
nl
Lukt het jou om binnen 10 minuten jezelf uit een escape room te programmeren? Die uitdaging kunnen bezoekers aangaan op de Dutch Technology Week in Eindhoven. Deze week vol technische snufjes en ontwikkelingen werd maandag officieel geopend.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De escape room is een tijdreismachine. Je bent per ongeluk in het jaar 2150 beland. Door te programmeren kun je jezelf weer terug naar nu krijgen. De escape room staat er vooral om jongeren enthousiast te krijgen, zegt directeur Guido Dierick van NXP: “Op school leer je rekenen en taal. Maar er is nog te weinig les in programmeren. Dat willen we stimuleren."

'Superleuk'
Wassiem en Evelien waren de eerste twee die de escape room mochten uitproberen. Als volleerd ontsnappers stonden ze zo weer buiten. “Het is een leuke manier om te leren wat je moet doen met programmeren”, zegt Wassiem.

Wachten op privacy instellingen...



“Het is superleuk”, zegt Evelien. “Zeker omdat je er ook iets van leert. Dat is dubbele winst.” Maar of Evelien ook programmeur wil worden, weet ze nog niet. Toch is het handig om het te leren. “Je hebt er later altijd profijt van.”

De Dutch Technology Week duurt nog tot en met 20 mei. De escape room is op verschilllende evenementen te spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.