Nieuwe aanhouding na liquidatie op fietspad in Breda

17 mei 2017 om 18:11
nl
Een 41-jarige man uit Etten-Leur is woensdagochtend in de gevangenis van Grave aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij begin januari in de Lunetstraat in Breda waarbij de 60-jarige Peter van der Linde om het leven kwam.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Woensdagochtend doorzocht de politie een huis in Etten-Leur waar deze verdachte weleens verbleef.  
Volgens bronnen rond het onderzoek gaat het om Piet S. Zijn naam zong al een tijdje rond, ook in een ander onderzoek. Klaas Otto claimde pas nog dat Piet S. hem iets wilde aandoen. 

Voorarrest
In maart werd in deze zaak al een 43-jarige man uit Sprundel aangehouden. Deze verdachte -Corne R.- zit nog in voorarrest. De verdachte uit Etten-Leur zit in hechtenis voor een ander strafbaar feit. Welke rol hij heeft gespeeld bij de fatale schietpartij is niet bekend.

Peter van der Linde werd op vrijdagavond 6 januari rond halftwaalf neergeschoten op het fietspad in de omgeving van de Lunetstraat en Dijklaan in Breda. Agenten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren. Dat mocht niet meer baten.

De politie zette na de schietpartij vijftien rechercheurs op de zaak.

Verlinkte Piet S. Klaas Otto?
Er zitten nu twee mannen vast voor de liquidatie.Piet S. en Corne R. Beide hadden zakelijke contacten met Klaas Otto. Piet S. zou camerabeelden aan de politie hebben gegeven van een bezoek van Klaas Otto. Dat bezoek was hem verboden door het Openbaar Ministerie en leidde tot grote ophef begin dit jaar en een heftige arrestatie van Otto, in alle vroegte.

Van Klaas Otto is ook bekend dat hij Peter van der Linde kende. Hij noemde hem pas nog een 'vriend'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.