Afgehakte dierenpoten in het bos lijken aan de orde van de dag

19 mei 2017 om 12:29 • Aangepast 21 november 2020 om 01:07
nl
Het lijkt bijna normaal te worden: afgehakte poten van dieren in het bos. Donderdag is er weer een reeënpoot gevonden in de bossen bij Heeswijk-Dinther.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het meest bijzondere: de poot hing bij een opgehangen poster met daarop een oproep om de ree juist te redden. Suzanne Boxman was degene die de reeënpoot ontdekte en belde de politie. "De poster is van stichting Reeënwild en die adviseren alle hondenbezitter hun honden aan te lijnen", zegt Suzanne. De honden gaan achter de jonge reeën aan en bijten ze dood.

Vluchtdieren
Boswachter Frans Kapteijns denkt dat de poot is opgehangen door een hondenbezitter, die daarmee protesteert tegen de poster. Daarop wordt namelijk ook aangegeven dat honden moeten worden aangelijnd. Hij vindt deze daad van verzet niet kunnen.

"Zoiets doe je niet. Dat aanlijnen is hard nodig. De jonge kalfjes worden geboren en verstoppen zichzelf. De moeder is wel ergens dichtbij, maar die vlucht zodra er honden in de buurt komen. Het zijn nou eenmaal vluchtdieren. Het jonkie vindt zijn moeder dan niet zomaar terug." Toch is aanraken en oppakken van de jonge Bambi ook niet gewenst. "Niet doen. Je moet met je handen van jonge reeën afblijven."

Niet de eerste keer
Woensdag werden er ook al dierenpoten gevonden in een bos bij Oss. De 52-jarige Bert van Geffen zag toen een afgehakte poot in een boom. Hij dacht zelf dat het van een ree was, maar boswachter Erik de Jonge vermoedde dat het om een varkenspoot ging.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.