Moordzaak Peter van der Linde: te weinig bewijs tegen nieuwe verdachte

20 mei 2017 om 09:54 • Aangepast 21 november 2020 om 01:05
nl
Piet S. zit niet langer vast voor de moord op Bredanaar Peter van der Linde. De rechter-commissaris heeft bepaald dat er te weinig bewijs is voor die beschuldiging. Hij blijft nog wel in de cel in Grave. Daar zit hij vast op verdenking van witwassen.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Volgens zijn advocaat -Alexander Admiraal- is het veelzeggend als de rechter je in deze fase van het onderzoek al vrijlaat. Hij meldt ook dat Piet S. opgelucht is en dat hij niks met de moord te maken heeft en ook geen motief heeft.

[tweet:https://twitter.com/mradmiraal/status/865800590676328449]

Piet S. uit Etten Leur werd eerder deze week in zijn cel gearresteerd. De politie denkt dat hij meer weet van de moord op Peter van der Linde op 7 januari op de Lunetstraat in Breda. Op een steenworp afstand was die avond een feest in een kroeg. Piet S. (42) was daar samen met het slachtoffer en nog meer gasten. Toen Van der Linde vertrok, werd hij onder vuur genomen en stierf hij. De schietpartij had alles weg van een liquidatie.

Man uit Sprundel nog in de cel
Er zit nu nog een man vast voor de moord: Corne R. uit Sprundel. Hij is twee maanden geleden al gearresteerd. Het lijkt er op dat politie in hem de schutter ziet.

Piet S. en Corne R. kennen elkaar. Ze zijn ook genoemd in de zaak rond Klaas Otto uit Bergen op Zoom. De voormalige generaal van No Surrender claimt dat beide mannen hem iets wilden aandoen. Hij noemde Peter ('Peet') van der Linde onlangs nog een vriend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.