Willem-Jan Joachems

Willem-Jan Joachems

Verslaggever/Presentator

Bij Omroep Brabant werkzaam als Misdaadverslaggever. Rechtspraak, politie, justitie. Misdaad lijkt in onze provincie overal aanwezig en grijpt ook behoorlijk in. Het woord ‘onderwereld’ is toepasselijk, omdat we het meeste niet zien. Omroep Brabant probeert die wereld zichtbaar te maken, verbanden te leggen en stil te staan bij zaken die ons echt raken.

Voor Omroep Brabant Academie voor journalistiek Tilburg en Universiteit Utrecht geschiedenis. Gewerkt bij Lokale omroepen, De Stem, NOS-journaal, Rotterdams Dagblad, begonnen als correspondent en freelancer bij Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant 1989, toevallig in studio Breda, voor opnames van een jongerenfilm over een duister toekomstperspectief, uitgerekend in het jaar dat de Berlijnse Muur viel.

Waarom Omroep Brabant? Voor het gevoel van hier. Als je je Brabander voelt moet je bij ons zijn.

Het gevoel van hier Thuis! ‘Op weg naar Brabant wordt de wereld warmer’ (Henriette Laurey).

In mijn vrije tijd Erfgoed, archeologie, geschiedenis, doe-het-zelf, lezen, moestuin, beetje hardlopen, biertje.

Artikelen van Willem-Jan Joachems

Marco Kroon weet nog niet of hij wildplasboete moet betalen

Majoor Marco Kroon stond donderdagmiddag voor de militaire rechter in Arnhem vanwege wildplassen. Kroon geeft toe dat hij vorig jaar met carnaval op de Parade in Den Bosch een plasje deed, maar zegt hij er niks aan kon doen omdat hij een medisch probleem heeft. "Ik praat er niet graag over maar het is nou eenmaal zo." De rechter vond het een te uitgebreid verhaal om meteen uitspraak te doen en doet dat pas over twee weken, op 17 september.

Marco Kroon donderdag bij het paleis van justitie in Arnhem (foto: ANP/Piroschka van de Wouw).