Willem-Jan Joachems

Willem-Jan Joachems

Verslaggever/Presentator

Bij Omroep Brabant werkzaam als Misdaadverslaggever. Rechtspraak, politie, justitie. Misdaad lijkt in onze provincie overal aanwezig en grijpt ook behoorlijk in. Het woord ‘onderwereld’ is toepasselijk, omdat we het meeste niet zien. Omroep Brabant probeert die wereld zichtbaar te maken, verbanden te leggen en stil te staan bij zaken die ons echt raken.

Voor Omroep Brabant Academie voor journalistiek Tilburg en Universiteit Utrecht geschiedenis. Gewerkt bij Lokale omroepen, De Stem, NOS-journaal, Rotterdams Dagblad, begonnen als correspondent en freelancer bij Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant 1989, toevallig in studio Breda, voor opnames van een jongerenfilm over een duister toekomstperspectief, uitgerekend in het jaar dat de Berlijnse Muur viel.

Waarom Omroep Brabant? Voor het gevoel van hier. Als je je Brabander voelt moet je bij ons zijn.

Het gevoel van hier Thuis! ‘Op weg naar Brabant wordt de wereld warmer’ (Henriette Laurey).

In mijn vrije tijd Erfgoed, archeologie, geschiedenis, doe-het-zelf, lezen, moestuin, beetje hardlopen, biertje.

Artikelen van Willem-Jan Joachems

Drie maanden na de avondklokrellen zijn meeste verdachten nog niet gepakt

Zaterdag is het precies drie maanden geleden dat de binnenstad van Eindhoven veranderde in een oorlogsgebied. Brandende barricades, kapotte ramen, plunderingen. Honderden relschoppers die vochten met de politie. Zoiets hadden we sinds de jaren '80 niet gezien in ons land. De tussenbalans na een kwartaal is dat de meeste relschoppers nog vrij rondlopen. Maar er zijn iedere week wel arrestaties en de rechtszaken gaan ook door.

Een luchtopname vanuit het Student Hotel in Eindhoven.