Rico Verhoeven geeft zichzelf een vijf, maar hij wint wel van Ismael Lazaar

21 mei 2017 om 01:34
nl
Voor het eerst sinds zijn gevecht tegen Badr Hari stond Rico Verhoeven weer in de ring tijdens een Glory-wedstrijd. De kickbokser won zaterdagavond in Den Bosch van Ismael Lazaar. De jury koos unaniem voor Verhoeven.
Profielfoto van Fabian Eijkhout en Peter de Bekker
Geschreven door
Fabian Eijkhout en Peter de Bekker

"Een vijf." Dat was het antwoord van Rico Verhoeven op de vraag zichzelf een cijfer te geven voor de wedstrijd. Hij was niet tevreden, ondanks de winst. "Ik liet me een beetje meeslepen in Ismaels spelletje, ging te veel boksen. Ik had hem meer en makkelijker op afstand kunnen houden als ik mijn lange benen had ingezet." 
[YouTube:https://youtu.be/1vSMc4pixLc]
Toch was Verhoeven duidelijk de betere. Vanaf de start van de wedstrijd had hij het initiatief. Ondanks een paar rake tikken van Lazaar, won Verhoeven iedere ronde overtuigend. Lazaar bood goed partij en incasseerde de klappen van Verhoeven kranig. "Hij kan zeker tegen een stootje", constateerde Verhoeven na afloop. "Ik hem hem met mijn knieën op zijn hoofd geraakt en hij knipperde niet eens met zijn ogen."

Lazaar hield het vijf rondes vol, waardoor de jury een winnaar aan moest wijzen. Unaniem werd er gekozen voor Verhoeven.
[tweet:https://twitter.com/nankoboelman/status/866053791900200962]
'Respect'
Verhoeven noemt Lazaar 'een aanwinst voor Glory'. "Zoals ik ook voor de wedstrijd al zei: beoordeel hem niet op zijn uiterlijk. Hij kan gewoon goed vechten."

"Ik heb mijn best gedaan, maar ik kwam wat tekort", analyseerde Lazaar zijn duel. "Ik heb het Rico op sommige vlakken moeilijk gemaakt, maar hij was toch de betere vandaag."
[YouTube:https://youtu.be/py7S-TXBvrc]
[tweet:https://twitter.com/CM_fights/status/866053834463989760]
Het evenement in Den Bosch beviel Lazaar en Verhoeven wel. "Er waren een heleboel fans, voor Ismael en voor mij", merkte Verhoeven. "Dat is top, weet je? Ik heb echt genoten van de bekende Nederlanders om de ring en ben super dankbaar dat iedereen hier in de Brabanthallen was."

ZIE OOK: Rico Verhoeven waakt voor onderschatting: 'Ismael Lazaar ziet er niet uit als een goede vechter'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.