NAC Breda naar finale play-offs na verdiende zege op FC Volendam

21 mei 2017 om 18:26 • Aangepast 21 november 2020 om 01:03
NAC Breda heeft zondagmiddag een succesvolle missie afgeleverd in wat de club zelf Operatie Eredivisie noemt. De Bredanaars bereiken de finale van de play-offs na een 2-0 zege op FC Volendam.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

Na het 2-2 gelijkspel van afgelopen donderdag kon NAC het in eigen huis afmaken en dat deed het met verve. Cyriel Dessers was de gevierde man in het tjokvolle Rat Verlegh Stadion. Hij nam beide treffers voor zijn rekening. De Belg was in Volendam ook al verantwoordelijk voor de cruciale gelijkmaker.

NAC neemt het in de finale van de play-offs op tegen NEC.

Wedstrijdverloop
Scroll naar beneden om alles te lezen over NAC - FC Volendam.

NAC moet zondag zien te zorgen dat het Helmond Sport-scenario achterblijft. De collega's uit Zuidoost-Brabant werden eerder op zondag verslagen door Roda JC.

1-0!
Pandemonium in Breda! We zijn pas zes minuten onderweg en NAC leidt al met 1-0. Fabian Sporkslede vindt Cyril Dressers en die schiet raak.

Volendam is niet naar Breda gekomen in zich in te vragen. Dat was al voor de 1-0 en geldt nog steeds. NAC kan er daardoor wel levensgevaarlijk uitkomen via de counter.

Wissel Volendam
De bezoekers moeten al vroeg wisselen. Paul Kok kopt naast bij een corner en blijft na zijn zweefduik uitgeteld liggen. Hij wordt vervangen door Ties Evers.

2-0
De naam is Dessers, Cyriel Dessers. Prima vrije trap van Manu Garcia en Dessers knikt 'm binnen. NAC op rozen en dat al na 24 minuten.

Ruim tien minuten later heeft Giovanni Korte ook nog de 3-0 op zijn voet, maar zijn inzet gaat rakelings naast. Even later schiet Korte ook nog op de vuisten van Volendam-keeper Verhulst.

Rust
En dat betekent rust in Breda, waar er voor de thuisploeg vooralsnog geen vuiltje aan de lucht is.

Tweede helft
Volendam heeft gewisseld (Stroo voor Hilterman) en blijft de aanval zoeken. Geod nieuws voor NAC, dat ruimte krijgt. Ties Evers (Volendam) ziet een volley net naast gaan.

Volendam wordt steeds sterker. El Allouchi probeert het met een fraaie volley van afstand, maar die zeilt net naast. Uur gespeeld in Breda.

NAC wisselt
Agyepong gaat eraf bij de thuisploeg, Gianluca Nijholt is zijn vervanger. Paar minuten nog in Breda. Stijn Vreven gunt Dessers een publiekswissel.