Kickbokscontract levert Rico Verhoeven grote zak geld op: 'Maar dat is het minst belangrijk'

22 mei 2017 om 20:00
nl
Kickbokser Rico Verhoeven heeft bij kickbokspromotor Glory het 'grootste kickbokscontract ooit' getekend. Dat maakte hij maandagochtend bekend bij Q-Music. "Bij de K1 gebeurden grote dingen, maar daar gaan we nu zeker overheen."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"In alles is dit contract het grootste van het grootste", aldus een trotste Verhoeven. En hoewel hij een grote zak geld krijgt, is dat voor de kickbokser niet het belangrijkste.

"Dit contract heeft betrekking op alles wat met de kickbokssport te maken heeft, hoe we de kickbokssport wereldwijd op de kaart gaan zetten."

Chinese markt aanpakken
De wereldkampioen uit Halsteren is al langer ambassadeur van de sport. "Maar ik ga nu meer als ambassadeur optreden van Glory. We gaan markten zoals de Chinese extra 'aanpakken'. Ik ben daar bijvoorbeeld te zien tijdens live events. Maar ook in Amerika. Daar ga ik nieuwe talenten scouten."

Het imago van de kickbokssport is niet altijd even goed te noemen. Maar volgens Verhoeven gaat het steeds beter: "De sport heeft zijn imago zelf al verbeterd. Wij sporters bewijzen het tegendeel met onze prestaties en dat gaat heel erg goed. Ik ben heel trots op mijn sport."

Volgens Verhoeven zijn kickboksers ook commercieel aantrekkelijker geworden. Aan sponsoren heeft hij bijvoorbeeld geen gebrek. Zo wordt hij binnenkort het boegbeeld van een onderbroekenlijn en ligt zijn eigen parfum al in de winkel.  

Afscheid niet in zicht
Zijn nieuwe contract en alle drukke werkzaamheden die daarbij horen, gaat volgens de kickbokser geen invloed hebben op zijn prestaties in de ring. "Maar uiteraard heb ik op termijn wel andere dingen voor ogen", aldus Verhoeven. "En daar ben ik nu al hard voor aan het werk. Ik heb acteerambities, ik heb een eigen kledinglijn, kortom: we zijn met allerlei dingen bezig om te zorgen dat ik niet nog tien-vijftien jaar hoef te vechten".

Verhoeven kwam zaterdag nog in actie tijdens het kickboksgala in Den Bosch. In de Brabanthallen won hij van Tilburger Ismael Lazaar.

Robin van Roosmalen veroverde tijdens dit event de Glory-wereldtitel in het vedergewicht terug, door de Thai Petchpanomrung Kiatmookao te verslaan.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.